INTERPRETACIÓ

M1: TÈCNIQUES D'INTERPRETACIÓ


On es treballen, a través de la pràctica i  l'experimentació, diferents tècniques teatrals per desenvolupar l’escolta, l’ improvisació, i el joc teatral. Treballem les eines bàsiques per construir les bases del treball de l’actor.

També es fa una introducció a la teoria i la literatura dramàtica. S'estudien, analitzen i investiguen algunes de les obres més  rellevants de la història del teatre així com l’anàlisi teòric de que és l’art del teatre. Gèneres i estils teatrals: tragedia, drama, comèdia, teatre musical, entre d’altres. 

Introducció a la teaoría teatral i dramàtica

S'estudien, analitzen i investiguen algunes de les obres més  rellevants de la història del teatre així com l’anàlisi teòric de que és l’art del teatre. S’aprèn a analitzar el text teatral i els diferents gèneres i estils: tragèdia, drama, comèdia, teatre musical, entre d’altres. 

66 hores


Entrenament actoral

Treballem de manera pràctica i teòrica la lectura d'un llibre sobre metodologia teatral, aprenent així com podem seguir creixent de manera autònoma. Ens enfoquem amb la preparació d'un muntatge teatral abordant-lo des de tots els aspectes d'una producció; escenografia, il·luminació, vestuari, caracterització...

165 hores


Tècniques d'interpretació

Creació de personatge i construcció partint del procés d’exploració creatiu mitjançant l’anàlisi, la metodologia i la situació dramàtica.

L'estudi i la preparació de les diverses tècniques al servei del joc: simbòlic,expressiu,dramàtic i teatral.

231 hores

M 6: PRÀCTICA ESCÈNICA


Es treballa a través de projectes per desenvolupar les habilitats necessàries per a dur a terme un procés creatiu. Es fa treball d’escenes, un projecte de creació col·lectiva, on l’alumnat és una part activa en l’elaboració d’una proposta escènica i un muntatge final de cicle amb una presentació final en públic. 

S’estableixen les bases per a el treball de construcció de personatges físico/ mental, caracterització i maquillatge.  També es treballa la lectura d'un mètode posant-lo en pràctica. 

Treball d'escenes

Treballem a partir d’escenes, des de la lectura del text fina al muntatge i representació final. A través del joc, l’escolta i l’instint descobrim què és el treball de construcció de personatges i les relacions entre ells .

99 hores

 


Treball de creació col·lectiva

S’estudien formes no convencionals de teatre com el teatre immersiu, o el teatre itinerant. Es planteja un projecte, a partir d’un text, una idea o una obra d’art en el que l’alumnat esdevé creador total. Treballant de forma cooperativa es desenvolupa una proposta escènica que es presentarà davant d’alumnes i professorat de l’institut.


132h

Muntatge d'una obra teatral

Ens enfoquem amb la preparació d'un muntatge teatral abordant-lo des de tots els aspectes d'una producció; escenografia, il·luminació, vestuari, caracterització per a presentar-lo davant d’un públic.

Treballem de manera pràctica i teòrica la lectura d'un llibre sobre metodologia teatral, aprenent així com podem seguir creixent de manera autònoma.


151 hores


M 4: ENTRENAMENT EN ACTIVITATS COMUNICATIVES


Mòdul d’una sola Unitat Formativa, que es desenvolupa durant tot el curs escolar. Té com a objectiu l’anàlisi, l’avaluació i la millora de les pròpies habilitats comunicatives. El mòdul es centra en l’entrenament per a la millora d’aquestes habilitats, mitjançant estratègies i tècniques comunicatives. Treballem la comunicació verbal i la no verbal, incidint en l’expressivitat, la interacció amb els altres i la creativitat. La metodologia es basa en treballar la part teòrica, en classes participatives. Combinant la part pràctica amb exercicis, jocs, improvisacions, situacions i dramatitzacions que afavoreixen l’expressió oral, gestual, corporal... L’avaluació és fa a través de proves escrites i proves pràctiques, on s’obtindran qualificacions individuals i grupals.