Nieuws

A-kern neemt afscheid van trainer en 4 spelers

Ten gevolge van de hoge energieprijzen, lagere inkomsten op vooral de grote evenementen en het afhaken van een aantal sponsors heeft de club de zeer ingrijpende beslissing genomen om afscheid te nemen van de trainer Geert Persoons en 4 spelers: Jerome Habets, Ruud Van den Dungen, Tom Dekkers en Samih Belfaqir. De club wil hen bedanken voor de geleverde inspanningen en hopen op begrip voor de huidige situatie. Als Herkol zijnde willen we als club gezond blijven en de clubkleuren rood en wit zo lang mogelijk op het veld houden. Bert Craeghs zal voorlopig als speler-trainer de coaching op zich nemen samen met de huidige T2 Jan Leurs en keeperstrainer Bob Bergmans (KT).

Samenwerking SV Herkol - Breugel

SV Herkol en SV Breugel trekken hun samenwerking binnen de jeugd volledig door naar onderbouw/middenbouw: u6 t.e.m. U13. Er was al een samenwerking voor de spelers met het geboortejaar 2010 en 2011 (U13). Deze werd voor dit seizoen reeds doorgetrokken naar de ploegen U8 en U9. Door de huidige omstandigheden wordt deze samenwerking na onderling overleg tussen de 2 clubs nu ook doorgetrokken naar ploegen U6 en U7. Bijgevoegd kan u een PPT terugvinden met de nodige informatie over het hele beleid. Heeft u als ouder nog extra vragen dan kan u zich steeds richten tot de mensen van het jeugdbestuur.

Vergadering ouders U6_U9 samenwerking.pdf

Inkomende transfers

Stef Briers Grote Heide
Dries Foqué Hamont 99
Ferre Wels KGS Bree-Beek
Ruud Van Den Dungen KFC Helson
Tom Dekkers Blauw Geel 38
Ron Jansen VV Geldrop
Maico Bogaerts RC Reppel
Jean Black Achel VV
Zeroual Chakir FC Oda-Weert

Uitgaande transfers

Jasper Daniëls stopt
Niels Vanhelden Achel VV
Wietse Baerts Hamont 99
Joris Bollen KSK Meeuwen
Daan Wauters K Hechtel FC
Dieter Creemers Wezel Sport
Benjamin Bahtiri ?
Berat Bahtiri ?

Geert Persoons nieuwe T1

Geert Persoons wordt volgend seizoen de nieuwe trainer bij SV Herkol, hij volgt Stephan Hermans op die komend seizoen T1 wordt bij Sparta Lille.


Oud Voetballer Geert Persoons (14-3-1963) heeft heel wat ervaring opgebouwd. In tweede klasse nog met Geel, maar ook bij Oosterzonen en Dessel. Tot 2021 was hij bijna 5 jaar actief als trainer bij reeksgenoot Helson. We verwelkomen hem dan ook met veel plezier binnen onze Herkol-familie en wensen hem veel sportief succes voor komend seizoen.

Jan Leurs komt over van Sparta Lille en zal hem bijstaan als T2.

Eerste editie 'T Hent Quizt

Afgelopen vrijdag 22 april heeft de eerste editie van 'T Hent Quizt plaatsgevonden in onze kantine. Een meer dan geslaagde avond waarin 22 quizploegen de uitdaging aangingen. Er waren verschillende prijzen te verdienen, alsook was er een tombola voorzien 'Raad het gewicht'. De Kwispiraten kwamen voor niets minder dan de hoofdprijs. Ze wonnen dan ook met een overtuigende score o.a. een waardebon ter waarde van €100 om te gaan eten bij de Scoutsrally.

Bij deze nogmaals een grote dank aan de sponsors van deze avond: Scoutsrally, Den ottowasser, 'T frit pintje, Sjarle Wied, Moesjke en Michael Cillen.

Ploegvoorstelling onderbouw

Op zondag 7 november 2021 voor de wedstrijd tegen Schoonbeek werden onze jeugdspelers van de onderbouw (U6-U7-U8) voorgesteld. Eerst werden er onderling wedstrijdjes gespeeld. Vervolgens mochten de spelers van de U8 mee oplopen met de spelers van de eerste ploeg.

Marcel Witters overleden

Op vrijdag 29 oktober overleed Marcel Witters. Marcel was jarenlang actief als scheidsrechter bij SV Herkol en tot voor kort trouwe supporter bij de wedstrijden van het eerste elftal.

Namens SV Herkol bieden we aan de families onze gevoelens van diep meeleven aan.

Online condoleren kan via www.uitvaartzorg-severens.be.

Tony Heylen nieuwe T1

Na onderling overleg met het bestuur stopt Patrick Creemers als trainer bij SV Herkol, Tony Heylen wordt zijn vervanger.

Voor Patrick Creemers was het moeilijk om volwaardig te coachen bij Herkol en tegelijk de job van keeperstrainer bij Fortuna Sittard uit te oefenen.

Tony Heylen is vertrouwd met eerste provinciale. Hij was eerder al trainer bij Lutlommel, RC Peer, Bree en Lindelhoeven.

Nieuwe led verlichting

Zaterdagavond 2 oktober speelde het eerste elftal zijn allereerste wedstrijd met de nieuwe LED verlichting op het A-veld.

Voor de aanvang van het nieuwe seizoen werden de nodige aanpassingen uitgevoerd en dit met de inzet van talrijke vrijwilligers.

Herkol beschikt nu over twee volwaardige terreinen waar avondwedstrijden kunnen worden gespeeld, de nieuwe LED verlichting van het A-veld heeft gemiddeld 152 lux en het B-terrein 114 lux, voor het spelen van avondwedstrijden is 80 lux voldoende.

Met de nieuwe LED veldverlichting zet Herkol opnieuw een volgende stap. LED verlichting heeft een betere lichtopbrengst, daarnaast blijft de lichtopbrengst van de lampen constant, zijn ze duurzaam en zorgen voor minder overlast voor de omgeving. Ook verbruiken ze tot de helft minder energie.

Robotmaaiers onderhouden Peltse voetbalvelden

De zes Peltse competitievoetbalclubs krijgen robotmaaiers om hun terreinen te onderhouden. De robotmaaiers zijn een duurzame en milieuvriendelijk alternatief voor de grascheques die een aantal clubs de afgelopen jaren van de gemeente kregen voor het onderhoud van hun voetbalpleinen. Op een slechte grasmat kan je geen goed voetbal spelen en is een fatsoenlijke opleiding voor de jeugd onmogelijk. Daarom helpt het gemeentebestuur hierbij graag een handje. Er komen robotmaaiers voor alle Peltse voetbalclubs die in competitieverband aantreden: Esperanza Pelt, Kadijk SK, Lindelhoeven VV, Sparta Lille, Sporting Grote Heide en SV Herkol.