Nieuws

Herkol wint Beker van Pelt 2023

Afgelopen dinsdag 15 augustus speelde ons eerste elftal de finale van de beker van Pelt tegen Sparta Lille. De finale ging door op de voetbalterreinen van Grote-Heide. De wedstrijd werd gewonnen met 3-0. Een knappe prestatie van onze senioren.

Startvergadering seizoen 2023-2024

Afgelopen dinsdag 20 juni heeft onze startvergadering plaatsgevonden.  Ons clubbestuur ontving de spelers en supporters om het afgelopen voetbalseizoen af te sluiten en ons te informeren over het nieuwe voetbalseizoen.

Na het overlopen van het afgelopen seizoen en het kennismaken met een aantal nieuwigheden binnen de club, maakten we kennis met de nieuwe spelers en hoofdtrainer Bart Peeters. Bart was de afgelopen jaren keeperstrainer in Esperanza Pelt. Na een rijkgevulde carrière te hebben gekend als keeper bij verschillende clubs in de hoogste reeksen zal hij nu zijn eerste stappen zetten als hoofdtrainer binnen onze club.

Na deze voorstelling werd vervolgens de voorbereiding van het nieuwe seizoen uit de doeken gedaan. Dit jaar zal Herkol naast de beker van Pelt ook deelnemen aan de Croky cup. Na de uitleg kregen de spelers even de tijd om kledij te passen.

Uiteindelijk eindigde de vergadering met de uitreiking  van de gouden schoen 2022 - 2023. Die ging dit jaar naar speler-trainer Bert Craeghs. 

Seizoensafsluiter jeugd

Zaterdag 3 juni sloten we met onze jeugdploegen het seizoen af met het jaarlijks clubfeest in samenwerking met SV Breugel. Dit jaar ging het feest door op onze velden. Onder een stralende zon konden de kinderen en ouders genieten van rijkgevulde namiddag. De spelers namen in een doorschuifsysteem deel aan verschillende activiteiten o.l.v. de spelers van de U13, speelden een wedstrijd tegen de ouders en kregen een lekker frietje aangeboden.  Een meer dan geslaagde namiddag, waarvoor dank aan ons jeugdbestuur.

't Hent Quizt weer een voltreffer

Afgelopen vrijdag 21 april zat onze voetbalkantie volledig vol voor de tweede editie plaats van 'T Hent Quizt. Alle 30 quiztafels waren bezet en 120 quizzers tekende present. Ook burgemeester Dennis Fransen was van de partij. Er waren verschillende prijzen te verdienen, alsook was er een tombola voorzien waarbij de deelnemers een elektrische step konden winnen. De quizploeg 'Komaan Herkol!' trok uiteindelijk aan het langste eind met een score van 211 punten. Ze wonnen een waardebon ter waarde van €100 om te gaan eten bij de Scoutsrally.

Bij deze nogmaals een grote dank aan de sponsors van deze avond: Scoutsrally, Den ottowasser, 'T frit pintje, Sjarle Wied, Moesjke, Prafliico en H.V.V


A-kern verzekert zich van behoud in eerste provinciale.

Afgelopen zaterdag won ons eerste elftal met 4-1 van Eksel. Met deze overwinning zijn we zeker van behoud in eerste provinciale. Door de laatste plaats van Beringen in 3de amateur zijn er waarschijnlijk 3 clubs uit onze reeks die zullen degraderen. Daarbij zette Alken de laatste 2 maanden een mooie reeks neer waardoor het onderin terug spannend is. Maar door deze winst moeten we niet meer naar 'onder' kijken in de rangschikking. Toch wel een knappe prestatie van onze jongens na een seizoen onder uitzonderlijke omstandigheden. 

U17 van SV Herkol zijn kampioen!

Afgelopen weekend zijn onze U17 kampioen geworden in hun reeks. Door de sterke prestaties van de afgelopen weken konden onze jongens nog aanspraak maken op de titel. Alles kwam neer op de laatste thuiswedstrijd tegen de andere titelkandidaat Kattenbos. En omdat die nog 3 punten voorsprong hadden moest er gewonnen worden. Met een winstmatch meer zou de titel dan voor Herkol zijn! Kattenbos startte sterk aan de wedstrijd en kwam 1-0 voor. Langzamerhand kwam Herkol beter in de match en dat resulteerde in de gelijkmaker. Ondanks dat het spel op en neer ging liep Herkol verder uit naar 4-1. Pas enkele minuten voor tijd kwam de aansluitingstreffer, maar te laat om de situatie nog om te keren. Eindstand: 4-2 en de U17 SV Herkol zijn kampioen! Iedereen gefeliciteerd en bedankt!

Vergadering ouders U6_U9 samenwerking.pdf

Samenwerking SV Herkol - Breugel

SV Herkol en SV Breugel trekken hun samenwerking binnen de jeugd volledig door naar onderbouw/middenbouw: u6 t.e.m. U13. Er was al een samenwerking voor de spelers met het geboortejaar 2010 en 2011 (U13). Deze werd voor dit seizoen reeds doorgetrokken naar de ploegen U8 en U9. Door de huidige omstandigheden wordt deze samenwerking na onderling overleg tussen de 2 clubs nu ook doorgetrokken naar ploegen U6 en U7. Bijgevoegd kan u een PPT terugvinden met de nodige informatie over het hele beleid. Heeft u als ouder nog extra vragen dan kan u zich steeds richten tot de mensen van het jeugdbestuur.

Nieuwe led verlichting

Zaterdagavond 2 oktober speelde het eerste elftal zijn allereerste wedstrijd met de nieuwe LED verlichting op het A-veld.

Voor de aanvang van het nieuwe seizoen werden de nodige aanpassingen uitgevoerd en dit met de inzet van talrijke vrijwilligers.

Herkol beschikt nu over twee volwaardige terreinen waar avondwedstrijden kunnen worden gespeeld, de nieuwe LED verlichting van het A-veld heeft gemiddeld 152 lux en het B-terrein 114 lux, voor het spelen van avondwedstrijden is 80 lux voldoende.

Met de nieuwe LED veldverlichting zet Herkol opnieuw een volgende stap. LED verlichting heeft een betere lichtopbrengst, daarnaast blijft de lichtopbrengst van de lampen constant, zijn ze duurzaam en zorgen voor minder overlast voor de omgeving. Ook verbruiken ze tot de helft minder energie.

Robotmaaiers onderhouden Peltse voetbalvelden

De zes Peltse competitievoetbalclubs krijgen robotmaaiers om hun terreinen te onderhouden. De robotmaaiers zijn een duurzame en milieuvriendelijk alternatief voor de grascheques die een aantal clubs de afgelopen jaren van de gemeente kregen voor het onderhoud van hun voetbalpleinen. Op een slechte grasmat kan je geen goed voetbal spelen en is een fatsoenlijke opleiding voor de jeugd onmogelijk. Daarom helpt het gemeentebestuur hierbij graag een handje. Er komen robotmaaiers voor alle Peltse voetbalclubs die in competitieverband aantreden: Esperanza Pelt, Kadijk SK, Lindelhoeven VV, Sparta Lille, Sporting Grote Heide en SV Herkol.