Nieuws

Ploegvoorstelling onderbouw

Op zondag 7 november 2021 voor de wedstrijd tegen Schoonbeek werden onze jeugdspelers van de onderbouw (U6-U7-U8) voorgesteld. Eerst werden er onderling wedstrijdjes gespeeld. Vervolgens mochten de spelers van de U8 mee oplopen met de spelers van de eerste ploeg.

Marcel Witters overleden

Op vrijdag 29 oktober overleed Marcel Witters. Marcel was jarenlang actief als scheidsrechter bij SV Herkol en tot voor kort trouwe supporter bij de wedstrijden van het eerste elftal.

Namens SV Herkol bieden we aan de families onze gevoelens van diep meeleven aan.

Online condoleren kan via www.uitvaartzorg-severens.be.

Tony Heylen nieuwe T1

Na onderling overleg met het bestuur stopt Patrick Creemers als trainer bij SV Herkol, Tony Heylen wordt zijn vervanger.

Voor Patrick Creemers was het moeilijk om volwaardig te coachen bij Herkol en tegelijk de job van keeperstrainer bij Fortuna Sittard uit te oefenen.

Tony Heylen is vertrouwd met eerste provinciale. Hij was eerder al trainer bij Lutlommel, RC Peer, Bree en Lindelhoeven.

Nieuwe led verlichting

Zaterdagavond 2 oktober speelde het eerste elftal zijn allereerste wedstrijd met de nieuwe LED verlichting op het A-veld.

Voor de aanvang van het nieuwe seizoen werden de nodige aanpassingen uitgevoerd en dit met de inzet van talrijke vrijwilligers.

Herkol beschikt nu over twee volwaardige terreinen waar avondwedstrijden kunnen worden gespeeld, de nieuwe LED verlichting van het A-veld heeft gemiddeld 152 lux en het B-terrein 114 lux, voor het spelen van avondwedstrijden is 80 lux voldoende.

Met de nieuwe LED veldverlichting zet Herkol opnieuw een volgende stap. LED verlichting heeft een betere lichtopbrengst, daarnaast blijft de lichtopbrengst van de lampen constant, zijn ze duurzaam en zorgen voor minder overlast voor de omgeving. Ook verbruiken ze tot de helft minder energie.

Robotmaaiers onderhouden Peltse voetbalvelden

De zes Peltse competitievoetbalclubs krijgen robotmaaiers om hun terreinen te onderhouden. De robotmaaiers zijn een duurzame en milieuvriendelijk alternatief voor de grascheques die een aantal clubs de afgelopen jaren van de gemeente kregen voor het onderhoud van hun voetbalpleinen. Op een slechte grasmat kan je geen goed voetbal spelen en is een fatsoenlijke opleiding voor de jeugd onmogelijk. Daarom helpt het gemeentebestuur hierbij graag een handje. Er komen robotmaaiers voor alle Peltse voetbalclubs die in competitieverband aantreden: Esperanza Pelt, Kadijk SK, Lindelhoeven VV, Sparta Lille, Sporting Grote Heide en SV Herkol.