2 april van 19.00 tot 23.59 uur

[Standby / Standup]

Dat was pas een Goede Vrijdag!

“Hartelijk welkom bij Standby Standup. Tot vanavond 12 uur kun je kijken en luisteren, op weg naar Pasen. En het wordt leuk, spannend en interessant. In dit uur al met Voice of Holland zangeres Iris Noëlle met live haar nieuwste single From Here, Jason DeGraw debuteert op tv met It hurts me when I care. En later ook niemand minder dan Wudstick, de ongelofelijke Annemarie Houkes… zoveel te bieden voordat tegen middernacht de burgemeester van Leusden het licht uit komt doen.”

Zo openden Janneke en Jelle van de Fonteinkerk de marathon radio uitzending op 2 april, te beluisteren en te bekijken via omroep EVA. De Tieners op Zondag (ToZ) kwamen samen met de jongeren van de Protestantse gemeente Leusden in actie tegen eenzaamheid. Met verrassende bezoekjes aan mensen die wel wat aandacht verdienden en een inzamelingsactie voor de Sociale Gasten tijdens een vijf uur durend live mediaspektakel. Coronaproof, maar daarom niet minder inspirerend. Of het ook afwisselend was? Oordeel zelf!

· Irene Campfens van Bravico vertelde over eenzaamheid onder jongeren

· Schrijver en muzikant Twan Vet was weer live in de studio

· Midden in de uitzending bedankte Maura haar mentor van school voor de steun die hij haar gaf

· Mare droeg het ontroerende gedicht ‘Verliezen, bewaren en ontvangen’ voor

· Dagmar interviewde haar moeder Hester van der Jagt over haar ervaringen in de zorg

· Er werden stapels verzoeknummers aangevraagd, van De Dijk tot Jesus Christ Superstar

· Feline, Bas en Dagmar wonnen na lang wachten de Muziekbingo

· Frederieke en Leon kregen een mini workshop ‘grappen maken’ van comedian Jeroen Pater

· De burgemeester van Amersfoort opende de uitzending en die van Leusden sloot hem af

En nog veel, veel meer. Uitzending gemist? Volgend jaar komt er ongetwijfeld een vervolg.

Nagenieten? Kijk verder op deze site www.standbystandup.nl voor de foto’s, het programma en de mensen voor en achter de schermen. Je kunt ook nog online blijven doneren voor het goede doel. De teller staat nu al op € 1.345,-. Bedankt allemaal voor jullie bijdragen!


Op Goede vrijdag starten jongeren van de Fonteinkerk, de Marcuskerk en de Dorpskerk een non-stop radioprogramma vol met muziek, interviews en verrassingen. Ze vragen op deze manier aandacht voor de eenzaamheid die verschillende jongeren en ouderen door corona hebben gekregen. Een muzikaal hart onder de riem met een leuk spelelement. Doe mee en maak kans op de hoofdprijs van de muzikale Bingo: een stukje van de hemel!

Vrijdag 2 april van 19.00 uur tot 23.59 uur live bij omroep EVA op radio en TV.

Vooraf

op visite bij bijzondere mensen

De uitzending

2 april live op radio en TV

Napret

aan de slag met Sociale Gasten

Het is een tijd van afstand houden, maar wij mogen niet eenzaam zijn; daarom Standby & Standup. Standby, omdat wij er voor je willen zijn, Standup, omdat wij zullen opstaan om te helpen als dat nodig is.

Goede Vrijdag 2 april, vanaf 19:00 maken jong en oud op radio en televisie een marathonuitzending bij EVA. Met de burgemeester, een dominee, een zorgmedewerker, een eindexamenkandidaat en een popster. En u kunt ze telefonisch, per mail of app van alles vragen. Over Amersfoort, over gezondheid, over eenzaamheid, over geloof… dat het misschien beter wordt…. En u kunt liedjes aanvragen om te steunen, gedichten insturen voor een hart onder de riem…

In een tijd van afstand, komen wij dichtbij.. zo dichtbij als maar mogelijk. Wij zijn Standby & wij staan op. Met Pasen. Goede Vrijdag 2 april, van 19:00 bij EVA.

Doe mee, draag bij. Download je bingokaart en vraag een verzoeknummer aan!

Gasten

schrijver en muzikant

burgemeester Leusden

zanger/componist

singer-songwriter

burgemeester Amersfoort

Annemarie Houkes

zangeres

organist

Hester van der Jagt

fysiotherapeut

Direct contact met de studio