Kalapaikat

Stadin Kalajunnut järjestää retkiä ja tapahtumia lapsille ja nuorille usein samoissa tutuiksi ja turvalliseksi todetuissa kalapaikoissa. Alla listaus mistä meidät löytää ja kartta jonka perusteella voi navigoida paikalle.

Honkaluoto
Helsinki / Mustikkamaa

Stadin Kalajunnut käyttää lasten- ja nuortentapahtumissa Skes Ry.n Honkaluotoa mm. onginta ja heittokalastuksen opettamiseen pääkaupunkiseudun nuorille.

Vanhankaupunginkosken suvanto
Helsinki / Arabia

Kalajunnut löytävät usein ongittamassa lapsia ja nuoria Vanhankaupungin kosken suvannon Annalan puoleisella onkitasanteella. Onginnan lisäksi suvannolla opetellaan siian lippoamista sekä koskikalastusta.

Storträsk
Sipoo / Sipoonkorpi

Storträskin retkille on mukaan varattava sään mukainen varustus, saalispussi ja "kalarätti".  Kalarätiksi käy hyvin esimerkiksi vanha käsipyyhe. Omat eväät mukaan, paikalla makkaranpaisto mahdollisuus. Kirjolohelle toimivia vieheitä ovat pienet lusikka uistimet ja lipat. Kalajunnuilta löytyy tahnaonki tarvikkeet. Alle 10-vuotiaalla pitää olla huoltaja mukana.

Storträskillä jokaisen joka kalastaa tarvitsee lunastaa paikan lupa.
Ohjeet löydät täältä: http://www.stortrask.com/ lupaa ei voi ostaa paikanpäältä.

Yli 18-vuotiailla pitää olla myös valtion kalastuksenhoitomaksu suoritettuna.

Herttoniemenranta
Helsinki / Herttoniemi

Herttoniemenrannassa käydään talvisin pilkkimässä. Aloituskohta voi vaihdella, joten jos olet osallistumassa retkelle, varmista Nimenhuudot-palvelusta missä tavataan.

 Herttoniemenranta on erinomainen talvinen ahvenen pilkkipaikka ja saattaa sieltä joskus kuhankin saada.