Etkinlik başvuruları, proje web sayfası üzerinden alınacaktır. Etkinliğe üniversitelerin sosyal bilimler alanlarında eğitim almakta olan 150 öğrenci/araştırmacının katılması planlanmaktadır.
Etkinlik Kurulu başvuruları aşağıdaki kriterlere göre değerlendirecektir:
Başvuru yapan adayın lisans (4. sınıf), yüksek lisans, doktora programında öğrenci olması veya doktora sonrası araştırmacı olması gerekmektedir.
Başvuru yapan adayın eğitimini veya araştırmalarını Türkiye’de sürdürüyor olması gerekmektedir.
Başvuru yapan adayın en az iki dönem araştırma yöntemleri veya istatistik veya ekonometri dersi almış olması gerekmektedir.
Başvuru yapan adayın anılan dersleri almış olduğunu gösteren resmi olmayan öğrenci transkripti belgesini ibraz etmesi gerekmektedir.
Başvuru yapan adaylar, TÜBİTAK 2209-A Üniversite Öğrencileri Araştırma Projeleri Destekleme Programı ve/veya 2209-B Sanayiye Yönelik Lisans Araştırma Projeleri Desteği Programından destek almış/alıyor ise öncelik tanınır.
Maksimum çeşitliliği sağlamak amacıyla online başvurular için üniversite, şehir gibi özellikler dikkate alınacak ve dengeli bir dağılım sağlanmaya çalışılacaktır.
Asil katılımcı listesi web sitesinden paylaşılacaktır. Ayrıca bir yedek katılımcı listesi açıklanacak, asil katılımcılardan katılımlarını onaylamayanların yerine yedek listeden katılımcılara yer verilecektir.