Ремонт на горивна помпа

Понякога се случва да имате трудно запалване или пък колата просто да спре в движение. Най-често в такива случаи се търси проблем в дюзите, но не винаги той е там. Тогава се налага да се провери и горивната помпа или да се направи така наречения ремонт на гнп.

За да се извърши ремонт на гнп, помпата трябва да се свали и да се види точно къде е проблема. Най-често това е запушване или сходен проблем. За да се установи точно какво се е случило с помпата, тя се поставя на специален уред стенд. При запушването се почиства помпата и след това се прави проверка.

Проверката се извършва отново стенда. Това е уредът, където се поставя горивната помпа и се пресъздават различни ситуации, така че да се види дали всичко е в изправност и дали има някъде проблем. Проверява се дали при подаване на по-високо напрежение, помпата ще изпусне повече гориво и обратното.

Има обаче случаи, в които се налага и рециклиране на гнп. Услугата представлява старите части да се заменят изцяло с нови и така получите чисто нова помпа. Рециклирането се прави единствено и само с одобрени от производителя части. София Дизел Център работят само и единствено с оригинални части за горивни помпи и дюзи.

Така можете да бъдете сигурни, че няма да се взимат части от други места, както се правят в повечето сервизи, които и не винаги имат лиценз.

Цената за Рециклиране на ГНП варира различно и зависи главно от марката на помпата. Можете да видите различни цени на пазара, но трябва да бъдете внимателни, тъй като на пръв поглед евтиното, може да излезе скъпо. Най-добре е да проверите в самия сайт на бранда или пък да отправите запитване към дистрибуторите. Друга възможност е, ако имате доверие на сервиза, да ги попитате предварително колко би струвало рециклирането.

София Дизел Център е един от най-модерните сервизи за дизелови помпи. Преди да се пристъпи към действие, те ще ви обяснят всичко до най-малка подробност. При запитване можете да получите и информация относно крайната цена.

Тук спокойно можете да оставите своята помпа и да си я вземете поправена и работеща. В сервизът се рециклират и помпи от различни марки като Опел, Ауди, Форд, БМВ, Тойота, други. Също така, помпите, с които сервизът работи са сред едни от най-популярните, а именно: Бош, Денсо, Сименс и Делфи. Те са се доказали във времето като качествени и издръжливи.

Специалистите ще ви обяснят подробно къде е бил проблема, какво са направили по помпата и как да избегнете повторна повреждане. Един от най-често срещаните съвети е да не карате продължително време на резерва, тъй като помпата е потопена изцяло в течност и намаляването на гориво води и до нейното повреждане. Старайте се винаги да имате наполовина пълен резервоар, за да сте сигурни, че всичко е наред и да удължите живота на гнп.

Ако не можете да дойдете лично в сервиза и да оставите помпата, София Дизел Център са помислили и затова. Спокойно можете да изпратите гнп по куриер и да си я получите обратно и в изправност във възможно най-кратък срок.