Slenne 1910

HELP HET DORPSPLEIN ANNO 1910 MEE TE HERBOUWEN


Een initiatief van het Sleins Audio Visueel Archief (Sava) - www.sleinsarchief.be 

Project Slenne 1910

De 71-jarige Patrick Verlende heeft een passie voor het maken van dingen die interessant en mooi zijn. Hij was tijdens zijn actief leven niet toevallig plastisch en reconstructief chirurg, en is nog steeds dagelijks creatief bezig. Patrick heeft iets met zijn geboortedorp, waar hij weer sedert meer dan 35 jaar woont. Hij is vooral gegrepen door de schoonheid van Sleidinge als hij foto’s bekijkt van voor de Eerste wereldoorlog. Vandaar zijn driest plan om hiervan een maquette te maken. Hij nam contact op met het Sleins Archief, dat dit meteen bestempelde als “verschrikkelijk”, en bij deze zit het spel op de wagen!

Uiteindelijk zal het diorama “Slenne 1910” een oppervlakte van zowat 4 m² beslaan en een beeld geven van het driehoekig Frankische dorpsplein en zijn omgeving, zoals het was voor de Groote Oorlog. Bedoeling is dat iedereen er in de toekomst kan van genieten tot "leringhe ende vermaeck".

Oppervlakte ca. 40.000cm² Estimatie oplevering januari 2026

We zoeken € 6000


ALLE beetjes en peulschillen helpen, al est nen halven euro!

Wat krijgt u extra terug?

Vanaf €25: receptie voor 2 personen op de avant-premiere

Vanaf €50: zie hierboven + de vermelding van uw naam bij het kunstwerk

Vanaf €100: zie hierboven + bezichtiging halverwege het project op de bouwvakkersreceptie

Vanaf €250: zie hierboven (voor 4 i.p.v. 2 personen) + kort voor oplevering voorstelling en rondleiding op de werf door architect en bouwheer op de ’t Es-af-receptie