SOEPFEEST 2013


Er was eens..., ergens in april, een wedstrijd van Maggi, bekend van de bouillonblokjes : Wordt het Beste Soepdorp van Vlaanderen. We schreven in door enkele soeprecepten in te sturen en iets later werden we blij verrast met een mailtje dat we geselecteerd waren voor de halve finale met de ingestuurde Kokossoep.

In Gavere werden we op de halve finale door het aanwezige publiek gekozen tot beste soep van Oost-Vlaanderen. Iedere provincie organiseerde in september een groot soepfeest, en Peter Van Asbroeck en Kookeiland-chef Mitch Coldenhoff kwamen de soep proeven en gaven ook punten op sfeer en gezelligheid. We wonnen!

Het dorp met de beste soep en beste feest zou de titel "Beste Soepdorp van Vlaanderen!" krijgen. En dat zijn we nog steeds! (want de wedstrijd werd niet herhaald...)

"Het Koetshuis" verwelkomde met muziek. Chiro Sleidinge trakteerde op taart voor hun verjaardag (50 jaar Jongenschiro en 55 jaar Meisjeschiro).

Dankzij Breydel was het weer smullen van Breydelham. Muziek voor de kids was er door Jeuk Liveband. Tijdens het eten nam Dirk De Vriendt het over. Een feestje barstte los met "Domino", hun eerste optreden in Slenne dat nog vele keren zou herhaald worden op andere feesten!

Op vrijdag 6 september overspoelde het dorpsplein voor de wedstrijd Schotland - België op groot scherm, Bart-Jan De Praetere was DJ van dienst voor de afterparty.

De opbrengst ging naar Trias en de 1000km van Kom op tegen kanker.