Nekaj o rodovih

Rod zelenega Jošta smo kranjski rod, ki deluje na območju šol OŠ Stražišča in OŠ Orehka. Rod so še v času bivše države ustanovili delavci bližnje tovarne Sava in sicer pod imenom Odred Albina Drolca, kasneje v 90ih pa smo se preimenovali v Rod zelenega Jošta. Sveti Jošt nad Kranjem simbolizira naše domovanje, saj tik pod vrhom stoji naš taborniški dom Puščava.

Taborniki Rodu zelene sreče iz Železnikov 26 let delujemo na področju Selške doline. Smo majhen rod, ki ga z veliko dobre volje gradimo člani – od tistih najmlajših, ki se udeležujejo akcij in vodovih srečanj, do tistih malo starejših, ki poskrbijo, da se akcije izpeljejo v najboljši luči.

Vsem tabornikom (in tabornikom po srcu) vsako leto omogočamo, da se nam pridružijo na taborjenju, jesenovanju in zimovanju. Seveda pa nas srečate tudi na kakšni občinski orientaciji, taborniškem tekmovanju in izobraževanju ali pa nas zavohate, ko na propagandni akciji pečemo šmorn ali palačinke.

Naše glavno poslanstvo pa je, da med ljudi delimo srečo. Taborniki so druženje s prijatelji, zabava, so dogodivščina, ki traja in še veliko več.