"Working together for a green, competitive and inclusive Europe" 

SKILLS FOR THE FUTURE

MOTTO:  „Cine crede-n zbor, e stăpân peste zare!”  Lucia Blaga

OBIECTIVE SPECIFICE:

Obiectiv 1: Adoptarea de noi instrumente de învățare de către cei 12 participanți în mobilitate (10 participanți de la Liceul Traian Vuia Craiova și 2 participanți de la SC Softronic SRL) și transferul acestor instrumente în cadrul stagiilor de practica, având ca rezultat îmbunătățirea competentelor tehnice și digitale specifice calificării elevilor din domeniul electronică automatizări.

Obiectiv 2: Asimilarea de noi metode pedagogice pentru cei 12 formatori in vederea dezvoltării unui comportament responsabil elevilor din domeniul electronica automatizări, având ca rezultat promovarea principiilor care susțin dezvoltarea durabilă a societății.

Obiectiv 3: Dezvoltarea competentelor participanților la vizita de studiu în conceperea și implementarea unor materiale curriculare atractive corelate cu cerințele pieței muncii, pentru îmbunătățirea practicii la locul de muncă.

Activitățile desfășurate în cele 5 zile, vor fi de tip:


Prin implementarea acestui proiect dorim să îmbunătățim:

Participanții vor valoriza cunoștințele acumulate și rezultatele obținute în mobilitate prin: 

Proiectul va avea ca impact o educație formată în mediu european, dezvoltare de noi competente, abilități tehnice și digitale, utilizarea noilor tehnologii. Elevii vor avea competențe dezvoltate privind: munca în echipă, integrarea la locul de muncă, comunicarea eficienta cu echipa, inițiativa, gândire creativă în rezolvarea sarcinilor.

Rezultatele vor avea ca impact orientarea în carieră, motivația învățării, formare continuă, integrare pe piața muncii.

Aplicând tehnici moderne de muncă, dezvoltând un parteneriat activ cu operatori economici de profil și acorduri de formare adaptate curriculei și nevoilor acestora, oferim posibilitatea elevilor să fie deschiși unei formări continue, care le permite să se încadreze în societatea viitorului.

PARTENERI

SC SOFTRONIC SRL


SC SOFTRONIC - acționează pentru dezvoltarea și fabricarea de produse aparținând domeniului material rulant: locomotive și trenuri multiunit electrice, motoare electrice asincrone de tracțiune, convertizoare de putere, aparatură de conducere și supraveghere pentru locomotive și trenuri multiunit etc.

Prima locomotivă electrică fabricată în România după anul 1991 - PHONIX-01 – este fabricată de Softronic în anul 2008. Aceasta este un produs nou, inovativ care, fața de locomotiva fabricată de Electroputere, are performante îmbunatățite radical, utilizează cele mai noi tehnici, tehnologii și materiale și corespunde noilor standarde europene și reglementari UIC (Uniunea Internațională a Transportatorilor pe Calea Ferată) pentru locomotive electrice.

In 2011 Softronic a fabricat prima locomotiva romanească – TRANSMONTANA – pentru conditii grele de exploatare (trenuri cu multe vagoane, urcare de pante mari, tracțiune în conditii de mediu în care roțile pot patina pe sine) și tracțiune cu motoare asincrone.

CINEL 

Centro de Formação Profissional da Indústria Electrónica, Energia Telecomunicações e Tecnologias da Informação 

CINEL - este o instituție de învățământ de stat, acreditată, care oferă cursuri de formare profesională într-o paletă largă de domenii profesionale: electronică, robotică, automatizare și control; energie din surse regenerabile; telecomunicații; rețele, tehnologii și sisteme informatice, multimedia.

Cursurile pe care le oferă sunt de formare profesională inițială, nivel 2 si 4, cursuri de specializare, nivel 5 de calificare, cursuri de calificare/recalificare  pentru adulți și este implicat în programul național Viață activă, adresat șomerilor în cadrul caruia oferă formări pe termen scurt finalizate cu certificat în conformitate cu Sistemul Național al Calificărilor. Centrul  fost înființat  în 1985 printr-un protocol încheiat între Institutul de ocuparea forței de muncș si formarea profesională (IEFP, IP) și Asociația portugheză a întreprinderilor din industria de profil electric și electronică (ANIMEE),  care patronează ăcoala și în prezent. Din 2011 este membru al Asociației pentru Internationalizare și Competitivitate Corporativa (LICA). Are sediul la Lisabona și o sucursală  în Porto și integreazș, de asemenea, rețeaua de centre comune de formare IEFP, IP.