Om klubben

Lidt om os selv

Billard

En sport for alle - ung som gammel, høj som lav, nybegynder eller øvet, hygge- eller turneringsspiller.

Klub

Huset er vores eget og vi råder over 7 kegle- og 1 carambolebord. Vi har et lille køkken, hvorfra vi sælger en ostemad, kaffe, sodavand og øl samt et lille udvalg af kager og slik. Lokalerne er røgfrie, men vi har et overdækket udendørs areal til rygere.

Medlem 

Der er omkring 65 medlemmer helt op til sidst i  80'erne. Så alder er ingen hindring for at spille billard. Men unge er mere end velkomne. Det sociale er også en vigtig faktor, som man ikke må glemme. At komme lidt væk fra husets fire vægge. Det koster kun 50 kr. i indmeldelse. Derefter betales der, for de fleste, 450 kr. i kvartalet. En billig sport alle har råd til.

Tid

Åbent på hverdage kl. 8-13. I sæsonen aug. til maj er der også åbent man. aften kl. 18:30-22. Der kan være åbent ved hjemmekampe ons. eller tor. fra kl. 18:30, men der er ingen til at hjælpe dig som ny gæst. Holdet spiller jo turnering. Der er ofte folk, der træner lør. fra kl. 9:30. Ellers må du aftale tid med en spiller, der har nøgle.

Turnering 

Der er hold i 2. og 3. Division, Serie 1, 2, 3, Oldboys og enkelte spiller individuelt eller lokale cupper. Fra Serie 2 og op er til fast distance. Man skal have en "licens" for at kunne deltage i DDBUs turneringer. Populær intern "2-krs" turnering kører året rundt.

Websiden har flere funktioner

Facebook

Kun for klubbens medlemmer, dvs. betaler kontingent. Aftale en tid for et slag billard. Kan også være et opslag fx fra TL. Websiden er din primære datakilde, da alle kan tilgå denne - Facebook.

Klubbens historie

Silkeborg Billard Club af 1986” (SBC) er stiftet den 3. marts 1986. Klubben har siden1989 holdt til på Nylandsvej 68 mellem Svømmecenter Nordvest og Falck i Alderslyst. 

Klubben havde før tilbygningen, som var klar i aug. 2004, fire kegleborde at lege med. Med de større lokaler blev der investeret i to caramboleborde og et poolbord. Poolbordet, som var tiltænkt de unge spillere, holdt i et par år, men interessen var for lille i længden. Så i jan. 2008 blev poolbordet skiftet ud med to kegleborde.

Klubben fik fjernvarme i alle 8 borde i juli 2021, et større projekt hvor der skulle fræses riller i gulvet og bordene skulle skilles helt ad og de nye varmelegemer monteres. Samtidig fik vi nye tæpper, sorte firkanter, i hele spillelokalet.

I apr. 2021 fik klubben nye scoretavler (TV og lille PC), samt video cameraer til online streaming af kampe, ved bord 1-4.

I feb. 2016 blev det ene carambolebord udskiftet med et keglebord (bord 6). Klubben råder altså over 7 kegle- og 1 carambolebord.

I maj 2014 blev alle lokaler malet i hvide, grå og grønne farver af Teknisk Skoles elever. Samt døre og vinduer udvendigt.

SBC afholdte sit 25-års  jubilæum den 03-03-11 i klubbens lokaler.

SBC fik sin første webside i 2005. 

I 2002 brød nogle pensionister ud af SBC og dannede deres egen klub. Denne klub er stiftet den 07-11-02 under navnet: ”Silkeborg Senior Billard” med hjemsted på Mølledamsgade 9 i Silkeborg. Navnet er den 12-11-07 blevet ændret til: ”Alderslyst Billard Club” (ABC). Klubben har desværre måttet lukke d. 31-12-13.

Tilbage i 1987-88 lå SBC midt på Drewsensvej, hvor der engang har været posthus. Lige ved siden af banegården. Dengang havde klubben tre kegleborde at spille på. I en kort periode i 1986 et træningslokale i Vestergadehallen med to kegleborde.

Før Drewsensvej har en anden klub, ikke SBC, ligget på Toldbodgade med formand Arne Petersen.


Rettet d. 01-08-21 af KB