NIEUWS.....NIEUWS.....NIEUWS

vlnr - Secretaris MEZO Jean-Paul Van Herreweghe, voorzitter Saturnus Karel Van Den Berge, voorzitter MEZO Joris Troncquo, erevoorzitter Saturnus Herman De Croo en secretaris Saturnus Sonia Van Cauwenberghe. — © edp


Volleybalclubs werken samen om jeugdwerking te versterken:
“Laat het ons een vrijage noemen”


MICHELBEKE/ZOTTEGEM - Volley Saturnus Michelbeke en Volley MEZO Zottegem slaan de handen in elkaar om hun jeugdwerking te verstevigen. Beide clubs behouden hun stamboeknummer. De jeugd werkt samen onder de naam VLAVO Michelbeke-Zottegem.

VLAVO moet een begrip worden in de volleybalwereld van Zuid-Oost-Vlaanderen

Zottegemse en Michelbeekse volleybal gaan samen

Bert Broos·NUUS 11/01/2024


Volley Mezo uit Zottegem en de jeugdploegen van Saturnus Michelbeke slaan de handen in mekaar voor een ingrijpende samenwerking.

De kern van beide  besturen bestaande uit Joris Tronquo (vz), Jean-Paul Van Herreweghe (secretaris) – Mezo en Karel Van Den Berge(vz), Sonia Van Cauwenberghe (secretaris) -Saturnus hebben de  afgelopen maanden  veel nagedacht, samengezeten en gebrainstormd over de toekomst van de clubs.  “Wat kunnen wij voor hen ( spelers – en speelsters) betekenen in hun volleybalcarrière? Hoe kunnen wij hen het best begeleiden om op sportief vlak alles te bereiken wat zij willen? Hoe kunnen we hen nog meer volleybalplezier aanbieden vertelt VZ Joris Tronquo van Mezo.

“En ja, de vele vergaderingen hebben hun vruchten afgeworpen! We worden groter, we worden aantrekkelijker, we worden dynamischer…We worden Vlaamse Ardennen Volley Michelbeke – Zottegem, kortom VLAVO!”

Sonia Van Cauwenberghe en medestichter Herman De Croo: “Een samenwerking tussen twee clubs (Volley MEZO Zottegem en Saturnus Michelbeke) die reeds meer dan 56 jaar actief zijn in het volleybal en die nu de krachten bundelen in het belang van enerzijds het volleybal in de regio en anderzijds zijn jeugd-en promoleden. We hebben een ambitieuze samenwerking op touw gezet met één doel: al onze leden de best mogelijke opleiding geven om een zo hoog mogelijk niveau te bereiken!”

Wat wil men bereiken met deze samenwerking?

Men wil een ambitieuze club worden met sportieve uitdagingen, waar al de leden centraal zullen staan! 
De voorbereidingen naar het seizoen 2024-2025 zitten op kruissnelheid!

Alle leden en medewerkers krijgen een brief doorgestuurd met deze nieuwe wending.

Saturnus Michelbeke – eerste ploeg blijft ’voorlopig’    buiten deze samenwerking

Vergeten we niet te vertellen dat de damesploeg  Saturnus Michelbeke – Nationale 1 Dames in de op één na hoogste niveau buiten deze regeling valt. De ploeg doet het schitterend en staat op een tweede plaats. Promotie naar het hoogste niveau blijft mogelijk. Mocht de promotie lukken dan dringen investeringen zich op in het leggen van een zwevende sportvloer vertelt Sonia Van Cauwenberghe

De hoogste ploeg van Mezo is de dames Prom3 en die staan momenteel op een tweede plaats.

Grotere vijver  

Deze samenwerking betekent dat men kan rekruteren uit een grotere vijver en  voor iedere speler perspectieven kan bieden.

De nieuwe samenwerking betekent dat men drie uitvalbasissen heeft want men speelt en traint dan in Michelbeke (Averbo)  – Erwetegem  (Smissenhoek) en Zottegem (Bevegemse Vijvers)