துர்கா ஸூக்தம்

DURGA SUKTHAM

ஓம் ॥ ஜா॒தவே॑த³ஸே ஸுனவாம॒ ஸோம॑ மராதீய॒தோ நித॑³ஹாதி॒ வேத:॑³ ।

ஸ ந:॑ பர்-ஷ॒த³தி॑ து॒³ர்கா³ணி॒ விஶ்வா॑ நா॒வேவ॒ ஸின்து⁴ம்॑ து³ரி॒தாத்ய॒க்³னி: ॥

தாம॒க்³னிவ॑ர்ணாம்॒ தப॑ஸா ஜ்வல॒ன்தீஂ-வைഁ॑ரோச॒னீம் க॑ர்மப॒²லேஷு॒ ஜுஷ்டா᳚ம் ।

து॒³ர்கா³ம் தே॒³வீக்³ம் ஶர॑ணம॒ஹம் ப்ரப॑த்³யே ஸு॒தர॑ஸி தரஸே॒ நம:॑ ॥

அக்³னே॒ த்வம் பா॑ரயா॒ நவ்யோ॑ அ॒ஸ்மான்த்²ஸ்வ॒ஸ்திபி॒⁴ரதி॑ து॒³ர்கா³ணி॒ விஶ்வா᳚ ।

பூஶ்ச॑ ப்ரு॒த்²வீ ப॑³ஹு॒லா ந॑ உ॒ர்வீ ப⁴வா॑ தோ॒காய॒ தன॑யாய॒ ஶம்யோ: ॥

விஶ்வா॑னி நோ து॒³ர்க³ஹா॑ ஜாதவேத:॒³ ஸின்து॒⁴ன்ன நா॒வா து॑³ரி॒தாதி॑பர்-ஷி ।

அக்³னே॑ அத்ரி॒வன்மன॑ஸா க்³ருணா॒னோ᳚ஸ்மாகம்॑ போ³த்⁴யவி॒தா த॒னூனா᳚ம் ॥

ப்ரு॒த॒னா॒ ஜித॒க்³ம்॒ ஸஹ॑மானமு॒க்³ரம॒க்³னிக்³ம் ஹு॑வேம பர॒மாத்²ஸ॒த⁴ஸ்தா᳚²த் ।

ஸ ந:॑ பர்-ஷ॒த³தி॑ து॒³ர்கா³ணி॒ விஶ்வா॒ க்ஷாம॑த்³தே॒³வோ அதி॑ து³ரி॒தாத்ய॒க்³னி: ॥

ப்ர॒த்னோஷி॑ க॒மீட்³யோ॑ அத்⁴வ॒ரேஷு॑ ஸ॒னாச்ச॒ ஹோதா॒ நவ்ய॑ஶ்ச॒ ஸத்ஸி॑ ।

ஸ்வாஞ்சா᳚க்³னே த॒னுவம்॑ பி॒ப்ரய॑ஸ்வா॒ஸ்மப்⁴யம்॑ ச॒ ஸௌப॑⁴க॒³மாய॑ஜஸ்வ ॥

கோ³பி॒⁴ர்ஜுஷ்ட॑மயுஜோ॒ நிஷி॑க்தம்॒ தவே᳚ன்த்³ர விஷ்ணோ॒ரனு॒ஸஞ்ச॑ரேம ।

நாக॑ஸ்ய ப்ரு॒ஷ்ட²ம॒பி⁴ ஸம்॒வஸா॑னோ॒ வைஷ்ண॑வீஂ-லோഁ॒க இ॒ஹ மா॑த³யன்தாம் ॥

ஓம் கா॒த்யா॒ய॒னாய॑ வி॒த்³மஹே॑ கன்யகு॒மாரி॑ தீ⁴மஹி । தன்னோ॑ து³ர்கி³: ப்ரசோ॒த³யா᳚த் ॥

ஓம் ஶான்தி:॒ ஶான்தி:॒ ஶான்தி:॑ ॥


ōm ॥ jā̠tavē̍dasē sunavāma̠ sōma̍ marātīya̠tō nida̍hāti̠ vēda̍ḥ ।

sa na̍ḥ par-ṣa̠dati̍ du̠rgāṇi̠ viśvā̍ nā̠vēva̠ sindhu̍-nduri̠tā-'tya̠gniḥ ॥

tāma̠gniva̍rṇā̠-ntapa̍sā jvala̠ntīṃ vai̍rōcha̠nī-ṅka̍rmapha̠lēṣu̠ juṣṭā̎m ।

du̠rgā-ndē̠vīgṃ śara̍ṇama̠ha-mprapa̍dyē su̠tara̍si tarasē̠ nama̍ḥ ॥

agnē̠ tva-mpā̍rayā̠ navyō̍ a̠smān​thsva̠stibhi̠rati̍ du̠rgāṇi̠ viśvā̎ ।

pūścha̍ pṛ̠thvī ba̍hu̠lā na̍ u̠rvī bhavā̍ tō̠kāya̠ tana̍yāya̠ śaṃyōḥ ॥

viśvā̍ni nō du̠rgahā̍ jātavēda̠-ssindhu̠nna nā̠vā du̍ri̠tā-'ti̍par-ṣi ।

agnē̍ atri̠vanmana̍sā gṛṇā̠nō̎-'smāka̍-mbōdhyavi̠tā ta̠nūnā̎m ॥

pṛ̠ta̠nā̠ jita̠gṃ̠ saha̍mānamu̠grama̠gnigṃ hu̍vēma para̠māthsa̠dhasthā̎t ।

sa na̍ḥ par-ṣa̠dati̍ du̠rgāṇi̠ viśvā̠ kṣāma̍ddē̠vō ati̍ duri̠tā-'tya̠gniḥ ॥

pra̠tnōṣi̍ ka̠mīḍyō̍ adhva̠rēṣu̍ sa̠nāchcha̠ hōtā̠ navya̍ścha̠ satsi̍ ।

svāñchā̎-'gnē ta̠nuva̍-mpi̠praya̍svā̠smabhya̍-ñcha̠ saubha̍ga̠māya̍jasva ॥

gōbhi̠rjuṣṭa̍mayujō̠ niṣi̍kta̠-ntavē̎mdra viṣṇō̠ranu̠sañcha̍rēma ।

nāka̍sya pṛ̠ṣṭhama̠bhi sa̠ṃvasā̍nō̠ vaiṣṇa̍vīṃ lō̠ka i̠ha mā̍dayantām ॥

ō-ṅkā̠tyā̠ya̠nāya̍ vi̠dmahē̍ kanyaku̠māri̍ dhīmahi । tannō̍ durgiḥ prachō̠dayā̎t ॥

ōṃ śānti̠-śśānti̠-śśānti̍ḥ ॥