Saarijärven osakaskunnan syvyyskarttasivut

Syvyyskartat löytyvät vesistön nimen mukaisesta linkistä. Näiltä sivuilta löytyy jatkossa osakaskunnan toimesta syvyyskartoitettujen vesistöjen Google Maps-, MBTiles- sekä AT5-kartat. Google Mapsin KML-kartat toimivat nettiselaimen lisäksi myös älymobiililaitteiden Google Maps-sovelluksessa(vaatii verkkoyhteyden). MBTiles-kartat toimivat (Android, iOS) ilmaisella Galileo Offline Maps -sovelluksella. KML- ja MBTiles-kartat ovat ladattavissa älymobiililaitteisiin Kartta puhelimeen -välilehden ohjeilla. AT5 on Lowrance-yhdistelmälaitteiden tiedostomuoto.

HUOM! KARTAT VAIN KALASTUSKÄYTTÖÖN, EI NAVIGOINTIIN!

Tarkasta lupa-alueiden rajat: http://www.kalastusrajoitus.fi


Miksi osakaskunta tekee omia syvyyskarttoja?

1. "Sen lisäksi, että osalta järvistä syvyystiedot puuttuvat kokonaan, niin myös olemassa olevissa syvyystiedoissa on parantamisen varaa. Luotaukset tehtiin 1980-luvun puoleen väliin asti pääasiassa talviluotauksina jäältä kairaamalla, mutta menetelmä on kyllä ollut käytössä vielä 2000-luvullakin. Talviluotausten linjatiheytenä on 25-200 metriä ja luotaustiheytenä eli kairanreikien välinä linjalla 10-100 m. Ehkä yleisin yhdistelmä on ollut 75 metrin linjatiheys ja 25 metrin luotaustiheys. Tällä mittaustiheydellä saadaan melko karkea käsitys pohjan muodosta, kuten tämän sivun kuvista voidaan huomata. Mikäli pohjan pintamuodoista haluttaisiin saada parempi kuva, niin kaikki talviluodatut järvet olisi mitattava uudestaan kaikuluotaimella. " lähde: www.syvyyskartta.fi

Esimerkkejä osakaskunnan alueella olevien vesistöjen luotaustavoista ja -vuodesta.

-Pyhäjärvi, Summasjärvi : Talviluotaus, graafinen paikannus, 1961

-Saarijärvi: Kaikuluotaus, graafinen paikannus, 1967

-Mahlunjärvi: Talviluotaus, graafinen paikannus, 1983

Saarijärven osakaskunnan omistamalla Lowrance Hook-4 yhdistelmälaitteella luotaustiheys on 1-3 metriä ja linjavälit tähän mennessä julkaistuissa kartoissa kalastusalueen (2 m+ syvyydet) osalta 1-70 m. Linjaväliä on tihennetty tarpeen mukaan sellaisilla alueilla, joilla syvyys muuttuu paljon.

2. Osakaskunta haluaa tarjota kalastajille ilmaisen vaihtoehdon kaupallisten mobiilisovellusten (Navionics, Karttaselain yms.) lisäksi. Nykyään moni omistaa GPS-ominaisuuksin varustetun älypuhelimen, josta saa KML- tai MBtiles-karttojen avulla veneily-/pilkkireissulle toimivan plotterin ilman lisämaksua.