ROOTSTOCK "Fruits & Culture"

Welkom op de site / order platform van Rootstock.

Wij zien u graag...terug ;-)

Het nieuwe concept komt voort uit 5 jaren leven in de Sierra Nevada…meer bepaald de Alpujarra, het water dorp Lanjarón in Andalucia, het zuiden van Spanje.

Rootstock “Fruits & Culture’ legt een directe link en lijn  in van Tropisch seizoens fruit van daaruit naar onze streken...

De periode loopt van eind september tot April…ook de tijd van het jaar dat er hier in Vlaanderen minder groeit en bloeit.

Een maandelijkse groepage levering van al het goede uit die prachtige zonovergoten streek, recht van de producent naar de consument.

Het gaat over biologisch fruit, groenten, noten en andere streekproducten zoals koudgeperste biologische olijfolie van de hoogste kwaliteit.

Het idee is de korte keten te respecteren, een connectie tussen consument en producent te leggen, hoge kwaliteit en ook zoveel mogelijk continuïteit te bewerkstelligen…

Maar dan voor producten die we niet korter bij huis kunnen kweken.

Zoals je weet komt veel tropisch fruit in het groot distributie circuit (ook bio…) van héél erg ver, andere continenten zoals Zuid-Amerika,  Azië,  Afrika…

Je kan kan deel worden van deze Fruits & Culture connectie voor Tropisch fruit door je in schrijven op onze klanten-mailing list, zo kan je maandelijks online je bestelling te maken.

Een keer per maand komt de levering aan en kom je de door u bestelde fruits ophalen bij ons of op een nader bepaald afhaalpunt.

Er is géén enkele verplichting of minimum afname…het is helemaal zoals je zelf wil !

Er is enkel een één jaarlijkse bijdrage van 10€ voor administratieve kosten.

Verder bestel je dus wat en hoeveel je wenst uit het aanbod van het moment.

Wel wordt alles te plaatse reeds verpakt en het vers fruit meestal in vaste eenheden per 3-6 of 9 kg.

Dit kan afwijken voor speciaal fruit of andere dingen zoals "Frutos secos"; amandelen, gedroogde vruchten, kruiden….en natuurlijk voor de overheerlijke en high quality olijf olie... etc.

Natuurlijk is het de bedoeling de impact op alles zoveel mogelijk te minimaliseren, gaat het uitsluitend om biologische producten en wordt er een eerlijke prijs gegarandeerd voor de producent.

Ook is het in de toekomst, als het project meer vorm krijgt, de bedoeling om één keer per jaar een feestelijk evenement te organiseren, waar iedereen welkom is...

Zo creëren we er een rechtstreekse connectie met de producenten in het zuiden en kan jij als consument genieten van de rijkelijke zuiderse vruchten…holé !!!

Disfruta lo bueno del mundo sin compromiso ;-)

MUCHAS GRACIAS,

Peter De Herdt