ROBÒTICA

A CICLE SUPERIOR

CURS 19-20

Els alumnes de sisè estan avançant a marxes forçades creant instruments reciclats amb makey-makey. A més durant tot el primer trimestre i a partir del lema "El nostre granet de sorra" , per parelles van programar amb SCRATCH unes presentacions on es parlava de diferents punts a millorar (el reciclatge, l'estalvi energètic, l'estalvi d'aigua...)

Aquest curs els alumnes de cinquè dins el projecte d'Edificis Modernistes han creat unes presentacions amb MAKEY-MAKEY. Un cop creades les maquetes de cada edifici la programació feta amb Scratch també estarà exposada.

CURS 17-18

Aquest curs seguim treballant per reptes tant a cinquè com a sisè de Primària. Hem fet servir unes experiències guiades per aprendre més ràpidament la funció dels diferents blocs de l'Scratch. El temps que hi dediquem passa molt ràpid!!A cinquè, dins el projecte "La botànica de l'Hostal del Fum" estem creant un joc amb Scratch per aprendre a diferenciar els diferents arbres i arbustos que allà hi trobem. Estem utilitzant tota la nostra creativitat i il·lusió per resoldre les petites barreres que ens anem trobant pel camí. Està resultant molt divertit!!!


A sisè de Primària, aquest any tenim un nou repte, realitzar un projecte final on haurem de fer servir el Lego Wedo 1.0 per dissenyar un mecanisme que tingui certa utilitat. L'haurem d'imaginar, dissenyar, muntar i programar per fer el seu servei. De moment, estem en la fase d'imaginar i dissenyar. També seguim creant noves construccions amb Lego que estan resultant molt divertides i motivadores.


Enguany tornem a presentar-nos al concurs de "mSchools Student Awards - Scratch Challenge". De tots els grups que hem fet el projecte a sisè de Primària escollirem dos perquè ens representin. Més endavant els penjarem.

CURS 16-17

Aquest curs ens hem endinsat a fons a treballar per reptes a partir de la robòtica. A Cicle Superior hem anat superant diferents reptes que requerien concentració, raonament, creativitat, lògica...

Durant aquest curs hem aprés molt més les possibilitats que té l'Scratch. Estem aprenent a programar a partir de diferents propostes que hem de realitzar. Vam començar amb coses ben senzilles, com fer moure un personatge d'un costat a l'altre de la pantalla, després aquest personatge havia de fer algun soroll... així, vam anar augmentant la complexitat. El més important és que cada alumne ha anat treballant al seu ritme per tant l'aprenentatge ha sigut molt significatiu. A continuació podreu veure alguns dels nostres reptes superats.

Com podeu veure, hi ha de tot... Tenim reptes més senzills i alguns molt més el·laborats. Els instruments que veieu publicats els vam programar juntament amb makey, makey. A continuació podeu veure un vídeo on es veu com treballem i com funcionen alguns d'aquests instruments.

A la Jornada de Portes Obertes organitzada a la nostra escola durant aquest curs vam fer la nostra primera mostra de robòtica. Alumnes de totes les etapes de Primària i Secundària van mostrar la manera de treballar i funcionar en aquest innovador àmbit.