Foto's en video

(met dank aan Kaagenbraassemnieuws voor de foto's)

De race tegen de haas.

Een korte terugblik: 4 januari 2020

Ringvaartschaatsavond

Op zaterdag 4 januari 2020 werd de derde editie van de Ringvaartschaatsavond gehouden. Dit unieke schaatsfestijn voor jong en oud, georganiseerd door 10 ijsclubs rondom de Ringvaart van de Haarlemmermeer, was een groot succes. De ijsbaan in Haarlem was door de schaatsvriendengroep Vijfhuizen schaatst net als voorgaande jaren omgebouwd tot een gezellig schaatsplein. De Vijfhuizense koek- en zopie tent, waar gratis erwtensoep en chocolademelk werd uitgedeeld, werd druk bezocht. Het geheel werd muzikaal ondersteund door het Amsterdamse dweilorkest Omdat het kan.

Schaatsliefhebbers van jong tot oud en van beginners tot gevorderden konden door het gevarieerde programma uitstekend uit de voeten. Altijd mooi om te zien hoe jonge kinderen een wedstrijdje rijden over 100 meter. Zeker als de tegenstander hun vader, moeder of opa of oma is, wordt er gestreden alsof het om de wereldkampioenschappen gaat.

Diezelfde gedrevenheid zie je eigenlijk terug bij alle onderdelen. Zeker bij het onderdeel Race tegen de haas; de wedstrijdvorm waarbij het er om gaat dat je als deelnemer binnen een x-aantal ronden niet ingehaald wordt door de schaatsende haas. Ook op de 30 x 60 meter baan was er veel animo voor de diverse onderdelen, zoals het Bavarian Curling en de shorttrack.

Lang verhaal kort: de Ringvaartschaatsavond 2020 was een groot succes, die zeker in 2021 weer een vervolg gaat krijgen.