Creatief atelier voor dak- en thuislozen 

Een sociaal artistiek project dat inzet op de activatie van dak- en thuislozen.

 

Toen DJ Hitmachine in de inloopcentra voor dak- en thuislozen op een regenachtige middag begon met een tafel, een geschilderde doos, een microfoon en verzoeknummertjes ging draaien voor de bezoekers ontstond er iets magisch. Er werden niet alleen verzoeknummertjes aangevraagd, er werden verhalen gedeeld. Een favoriet nummer is immers niet zomaar een favoriet nummer. Een lach, een traan en openhartige gesprekken volgden. Toen de bezoekers gelijk al zelf met ideeën en items afkwamen, en de complitaties hiervan hun weg vonden naar Radio Centraal 106.7FM wisten we het; hier hebben we 'iets'.

De kiem voor wat nu Radio (z)Onderdak is was gelegd. Inmiddels zijn we een volledig zelfstandig project. 100% gericht op activatie; kom in beweging en ga aan de slag. Doormiddel van kunst, cultuur, muziek en geluid zetten wij maximaal in op activatie en competentie onwikkeling. Wij vragen engagement en geven verantwoordelijkheid. We vertrekken altijd vanuit gelijkwaardigheid. Iedereen is welkom, no questions asked, maar je moet wel 'iets' doen. Geen hulpverlening in de traditionele vorm, geen papierwerk. Daar zijn andere organisaties beter in en werken we graag mee samen. Wij richten ons op het creatieve proces en zoeken naar verbinding. Met de buurt, met andere makers, eigenlijk met iedereen waar we normaal niet mee in contact zouden komen. Jij bent dus ook zeker welkom: Kom langs en schuif aan!

Veel meer dan alleen radio.. Een greep uit de projecten: 

Perspectief

Analoge wegwerpcamera's met 27 opnames werden zonder opdracht verdeeld aan mensen die het grootste gedeelte van de dag, vooral wachtend op straat vertoeven. Het resultaat is een blik een wereld die vaak verborgen gaat; de genegeerde ziet , observeert en in het geval van dit project: registreert.

Audio Tours

Beleef via uw oren de stad Antwerpen door de ogen van een dakloze. Een audiotour.  Kom langs voor meer informatie! 

Radio

De rode draad van Radio (z)Onderdak. Hetgeen waar het allemaal mee begon; de radio uitzendingen op Radio Centraal 106.7FM. Woensdagavond 20u. Radio Centraal is een onafhankelijke fm-radio in Antwerpen, die geen publiciteit uitzendt. Wij dragen deze zender een zeer warm hart toe. 

Computerles

Wij gaan digitale exclusie tegen! Een serie basis computerlessen die worden afgesloten met het Radio (z)Onderdak certificaat. Kent u iemand die hier nood aan heeft? Laat het ons weten! 

Posters

Gratis posters af te halen. Verschillende ontwerpen, verschillende druktechnieken en verschillende typen papier. steun Radio (z)Onderdak en hangt het voor uw raam. Gratis!

Podcast

Luister naar de Podcasts. Uiteenlopende onderwerpen worden tot in de puntjes besproken in onze podcasts. Luister bijvoorbeeld naar de serie "Boudewijn Ontmoet" .

Urban Warriors

Een serie kunstwerken gemaakt van afval in Borgerhout die een aantal belangrijke vragen stellen. Ten toongesteld aan de Engelselei. 

De Hit Singles

De muzikale werken uit onze radio uitzendingen. Alle hits op een rijtje. 21 nummers incl. download code. Beperkte oplage! Enkel verkrijgbaar in onze workspace. 

Workspace

Meer info over de RzD workspace. Zelf een initiatief? Een ruimte voor een sociaal project nodig? Neem contact op en bespreek de mogelijkheden.

 

 

DJ Jurgen in the mix

Een boodschap voor Radio (z)Onderdak? Stuur een spraakbericht via WhatsApp naar de Radiofoon:

04 76 03 57 25

En kom op de radio!

 

De Makers

MC Flash

Rapper

Boudewijn 

Creator

Dhr. Switters

Presentator / Opiniemaker

Carlos

Correspondent

Haif

Dichter

Walter

Charmezanger

Jurgen

DJ

Yannick

Hoofd techniek

Geoffrey 

Muzikant

Hitmachine

DJ

Baktiar

Reporter

Balkan Baby

Rapper

Robert 

Creator

Dhr. van Truien

Research

DJ DW Donnie

DJ / Radio Host

Menno (R.I.P)

Steun & Toeverlaat

Marleen 

Ondersteuning

Joris

Dichter

Paquita

Ondersteuning

Sakis

Creator

 Ook maken? Kom langs: You Are Welcome! 

 

Kom langs!

Radio (z)Onderdak
Engelselei 242
2140 Borgerhout

Gevestigd in de Centers van Borgerhout.
Tram 24: halte Stenenburg
Tram 8 en 10: halte Zegel

 Alles dat wij doen is altijd 100% GRATIS.
U hoeft dus nooit ergens voor te betalen
bij Radio (z)Onderdak

 YOU ARE WELCOME /  YOU ARE WELCOME / YOU ARE WELCOME /  YOU ARE WELCOME / YOU ARE WELCOME /  YOU ARE WELCOME / YOU ARE WELCOME /  YOU ARE WELCOME / YOU ARE WELCOME /  YOU ARE WELCOME / YOU ARE WELCOME /  YOU ARE WELCOME / YOU ARE WELCOME /  YOU ARE WELCOME /

GEOPEND OP MAANDAG
VAN 13u TOT 16u.

 Blijf op de hoogte en wordt vrienden met ons op Instagram:

Instagram

Radio (z)Onderdak wordt mede mogelijk gemaakt door: