radioZEBRA

Leuk dat je wat meer te weten wilt komen over radioZEBRA.nl. We zijn een (nog) klein radiostation en doen de dingen op onze eigen radioZEBRA manier.

Tijdens deze testperiode zenden we non-stop muziek uit, met nieuws op het hele uur. En elke woensdag van 9 tot 10, "Jack Is Back", dan gaat Jack in een life programma terug in de tijd toen muziek nog van grammofoonplaten kwam samen met hoofdtechnicus Daan.

Hoe het ooit begon

Heel lang geleden, 1982, toen internet nog niet bestond, en muziek nog van vinyl kwam werd radioPOPCORN opgericht. Een kleine piratenzender op de FM, 103.5 MHz, regio Schiedam. Na een paar jaar stopte de uitzendingen. En 40 jaar kwam radioPOPCORN legaal terug op de middengolf, 1098 kHz, vanuit Schiedam. Zoals gebruikelijk in Nederland was er na een jaar wat onenigheid in de organisatie over de muziek keuze, en kwam er een splitsing. radioPOPCORN zendt nu de nieuwste muziek uit van maximaal 1 jaar oud. Per 1 januari 2022 zendt radioPOPCORN niet meer uit op de 1098 kHz, de frequentie is overgedragen aan Golden Oldies Radio in Hoogvliet. RadioPOPCORN zendt nu alleen nog uit op internet.

Na de splitsing is radioZEBRA geboren en zendt alleen muziek uit wat voor 2000 is uitgebracht, via de 1485 kHz en via internet.

foto (c) 2021 Jack de Prenter

Er gaan geruchten dat er nog een radiostation komt dat alleen Nederlandstalige muziek gaat uitzenden. Het station zou op 17:18 1 9 2021 beginnen met uitzenden, maar dat zijn geruchten in de wandelgangen. De geruchten bleken waar te zijn, Confetti Radio zendt alleen via internet, op dit moment non-stop Nederlandse muziek uit.

Zo luister naar radioZEBRA

Je kan 24 uur per dag genieten van radioZEBRA
- Met je radio, op de Middengolf, 1485 kHz, in de regio Schiedam
- Met je telefoon, computer, tablet, smartspeaker via www.radioZEBRA.nl

We zijn niet zo flauw on niet te melden dat je:
- non-stop naar hit muziek kan luisteren via www.radioPOPCORN.nl
- non-stop naar Nederlandse muziek via www.ConfettiRadio.nl

Vragen, tips of samenwerken?

Heb je een vragen of tips voor de radio- en/of muziekredactie? Mail dan naar info@radioZEBRA.nl

Persvragen

Onze persafdeling is bereikbaar voor journalisten, persfotografen en andere mediaredacties. Voor vragen over programma’s, dj’s, interviews en/of beeldaanvragen kan je contact op te nemen met Jack de Prenter via Jack@radioZEBRA.nl

foto (c) 2021 Jack de Prenter