Pogovori o ...

Brez védenja demokracija ne deluje.

20. junij 2022 ob 18h, Vodnikov trg 1, Maribor + gMeet (< klik za vstop)

Zadružništvo

Jadranka bo spregovorila o zadrugah, kot razvojne možnosti v nekaterih evropskih državah (Italija, Francija, Španija...), možnostih razvoja različnih načinov organiziranosti zadrug (obstoječe izkušnje po svetu) ter o tem, zakaj zamujamo.

Karolina bo predstavila umestitev zadružništva v javne politike v Sloveniji ter možnosti za izboljšanje pogojev za razvoj zadružništva, tako za razvoj stanovanjskih zadrug kot produkcijskih in delavskih zadrug. Ter vprašanje povezave zadružništva s širšim področjem socialnih in solidarnostnih ekonomij.

Borut pa se bo osredotočil na vlogo občine pri razvoju zadružništva v občini.

Gostje:

  • Jadranka Vesel, soustanoviteljica RISE Raziskovalnega inštituta za socialno ekonomijo, aktivistka na področju zadružništva, socialne in solidarnostne ekonomije, različnih nevladnih in alternativnih organizacij...

  • Dr. Karolina Babič, neodvisna raziskovalka in svetovalka, članica Združenja CAAP, so.p.

  • Borut Osonkar, nevladnik od časov, ko še ni bilo mobilnih telefonov. Zagovarja preverljive podatke, analize, transformativne družbene prakse, pluralnost pristopov, vztrajnost in akcionizem. Odgovornost je posameznikova, zmage pa skupinske. In nikoli ne podcenjuje odlične kave, kaj šele vloge humorja v svetovni evoluciji.Moderatorja:

  • Matic Komel in

  • Ramona Arnuš

O pogovorih o...

Živimo v času preobilja informacij, ki pogosto zamegljujejo resnico. Ne vemo več, kaj je res in kaj ni. Ne vemo, kaj je pomembno in kaj ni. Kako naj se potem smiselno odločamo? V mariborskem lokalnem odboru Levice smo se zato odločili redno organizirati pogovore, na katerih bomo z gosti osvetljevali aktualne teme, ki lahko pomembno vplivajo na naša življenja.

Pogovori so praviloma vsak tretji ponedeljek v mesecu ob 18. uri. Spomladi 2019 smo v Salonu uporabnih umetnosti (ki je moral žal zapreti vrata) že organizirali dva pogovora, ki sta jasno pokazala, da takšne pogovore potrebujemo in želimo, nadaljevali v Art klubu & kavarni Wetrinsky, trenutno pa so Pogovori o... v novih prostorih Lokalnega odbora Levice Maribor na Vodnikovem trgu 1. Razen če so zaradi Covid-19 ukrepov tudi ali samo na spletu.

Vse fotografije so na voljo v albumu Pogovori o..., v nadaljevanju pa le izbor:

Carousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel image