Nieuws

Superdurable en toch de flexibiliteit van een Qualicoat 1 polyester?

Akzo heeft het antwoord: D2525 Flex. Neem contact op en laat je informeren over deze nieuwe ontwikkeling. Inmiddels zijn er 10 RAL kleuren in een Structura standaard op voorraad.

Nederlandse poedercoating op hoogste gebouw van New York

In New York is gebruikgemaakt van poedercoatings van het Nederlandse verfconcern Akzo. Hoger dan het Empire State Building (14 meter), zal de toren een van de meest imponerende observatiedekken van de stad krijgen, een vrijdragend openluchtplatform op de 88e verdieping.

Ontwikkelaars zeggen dat energieopwekking op locatie en andere duurzame ontwerpelementen de energie-efficiëntie met ongeveer 30 procent zullen verhogen in vergelijking met het gemiddelde gebouw in New York City.

Interpon grof structuur Low-E collectie is gelanceerd.

De Polyester poedercoating is zowel voor binnen- als een buiten toepassing geschikt. Het product is geschikt voor meerdere ondergronden en maskeert oneffenheden. Het product laat zich eenvoudig aanbrengen. Er is minder energie nodig voor de uitharding omdat de moffelcyclus tussen de 150 en 170 ̊C ligt.

Unieke product eigenschappen:

  • uniforme structuur
  • verbeterde dekking
  • eenvoudig aan te brengen
  • duurzamer door een verlaagde uitharding
  • beschikbaar in 46 RAL kleuren

Low-E is ontwikkeld om de tijd, of de temperatuur van de uitharding te verlagen. Low-E ook wel Low Bake genoemd moet worden uitgehard tussen 150 en 170 ̊C met een moffeltijd van 8 tot 40 minuten. Door het gebruik van de Low-E producten is het mogelijk de productiviteit te verhogen met een lagere ecologische voetafdruk.

Interpon Coarse Texture Low-E Brochure.pdf

Collection Futura 2018 - 2021 inmiddels ruim beschikbaar.

Nieuwe kleuren, nieuwe thema's met verrassende effecten. Vraag naar de folder of desgewenst panelen. Uiteraard zijn alle kleuren uitgevoerd in D2525.

Collection Futura 2018-2021 Color Card.pdf

Autobanden die niet langer bruikbaar zijn, krijgen een nieuw leven als grondstof carbon black en worden gebruikt in poedercoatings dankzij een samenwerking tussen AkzoNobel en het Nederlandse bedrijf Black Bear.

De Cradle-to-CradleTM gecertificeerde en door Black Bear geleverde grondstof carbon black – welke verkregen wordt uit oude autobanden – wordt gebruikt als pigment in eco-premium producten ontwikkeld door AkzoNobel’s poedercoatings business.

Akzo lanceert de Précis serie.

De toenemende vraag naar subtiele matte of ultra matte polyesters is de directe aanleiding voor deze serie. De nieuwe lijn bevat 6 nieuwe kleuren met een glansgraad van 10%. Goedkeuringen: Qualicoat klasse 2, AMAA 2604, BS EN 12206, GSB Master


Precis Colourcard 2018.pdf


De nieuwe Textura lijn blijkt een groot succes.

Een fijnstructuur geeft uw product een zeer exclusieve uitstraling. Daarnaast worden fouten uit de ondergrond erg goed gemaskeerd. Door de fors betere hardheid zijn de Textura's erg krasvast.

Textura is verkrijgbaar in 110 RAL kleuren en uit voorraad leverbaar, ook in kleinverpakkingen.

Voor een volledig overzicht, of panelen neemt u dan met ons contact op.