PLATAFORMA PELS CAMINS ESCOLARS VNG

CIUTAT EDUCADORA

SEGUEIX-NOS A TWITTER -->

La Plataforma pels Camins Escolars Ciutat Educadora neix de la inquietud d'un grup de famílies de Vilanova i la Geltrú, preocupades per la seguretat en els itineraris a les escoles, i conscienciades del potencial educador de la ciutat.

2019

17 de març de 2019

MOCIÓ PER UNA MOBILITAT SOSTENIBLE

La Plataforma pels Camins Escolars Ciutat Educadora neix de la inquietud d'un grup de famílies de Vilanova i la Geltrú, preocupades per la seguretat en els itineraris a les escoles, i conscienciades del potencial educador de la ciutat. Amb la mocio del día 18 de març 2019 al ple municipal de l' ajuntament de Vilanova i la Geltrú

ARXIVAT A: PREMSA, MOBILITAT SOSTENIBLE, MOBILITAT SEGURA, VILANOVA I LA GELTRU
2019 Moció per una mobilitat sostenible-1.pdf

Aquí podeu trobar el texte íntegre

24 OCTUBRE DE 2018

eix diari: "Atropellen una dona de 85 anys en un pas de vianants a Vilanova"

La víctima és una dona de 85 anys que travessava el carrer pel pas de vianants, i va rebre el cop d'una motocicleta en una cama. La dona va ser traslladada a l'hospital de Sant Antoni per ser atesa de ferides de caràcter lleu.

ARXIVAT A: PREMSA, EIX DIARI, ATROPELLAMENT, BARRI DE MAR, ILLA VIANANTS, DRETS DELS VIANANTS

17 OCTUBRE DE 2018

eix diari: "Atropellen una dona de 73 anys a la rambla Samà de Vilanova"

La Policia Local de Vilanova va rebre dimecres passat a les set de la tarda un avís per atropellament a la rambla de Salvador Samà. La víctima és una dona de 73 anys que va rebre el cop d'una motocicleta. Segons ha informat la policia local, va ser traslladada a l'hospital de Sant Camil per rebre atenció mèdica.

ARXIVAT A: PREMSA, EIX DIARI, ATROPELLAMENT, BARRI DE MAR, ILLA VIANANTS, DRETS DELS VIANANTS

26 OCTUBRE DE 2018

eix diari: "Atropellen tres persones en un cap de setmana a Vilanova quan creuaven per un pas de viananats"

Tres persones han estat atropellades aquest cap de setmana a Vilanova i la Geltrú quan creuaven per un pas de vianants. Segons ha informat la policia local, el primer dels atropellaments i el més greu va ser dissabte a les nou del matí. Un home de 89 anys que passava per un pas de vianants de la ronda Ibèrica va ser envestit per un turisme. El vianant va ser traslladat a l'hospital de Sant Camil per ser atès de lesions de caràcter greu.

ARXIVAT A: PREMSA, EIX DIARI, ATROPELLAMENT, BARRI DE MAR, ILLA VIANANTS, DRETS DELS VIANANTS

22 SETEMBRE DE 2018

BICICLETADA AL BARRI DE MAR

Bicicletada popular al barri de mar de Vilanova, coincidint amb el dia mundial sense cotxes. Les bicis disposen d'un nou carril al Barri de Mar, al carrer Àncora, que els permet arribar fins a l'escola Arjau i l'Institut de Baix a Mar de forma sostenible. La plataforma camins escolars -ciutat educadora, reivindica aquest mitjà de transport més sostenible, del que se'n beneficia tota la ciutat i aposten per la sensibilització ciutadana per a fer-ho possible.


ARXIVAT A: NOTÍCIES, BARRI DE MAR, PEDALADA, ARJAU, PREMSA, CANAL BLAU

24 JULIOL DE 2018

eix diari: "atropellen una nena de 13 anys en un pas de vianants a vilanova"

La Policia Local de Vilanova va rebre dijous passat un avís per atropellament d’una menor de 13 anys en un pas de vianants de la rambla de Sant Jordi. Els fets van passar poc després de les tres de la tarda i la trucada la va fer el conductor d’un vehicle que, segons els primers indicis, no hauria respectat la prioritat de pas. La nena va ser traslladada a l’Hospital de Sant Camil per rebre atenció mèdica.

ARXIVAT A: PREMSA, EIX DIARI, ATROPELLAMENT, DRETS DELS VIANANTS

24 JULIOL DE 2018

eix diari: "EL GOVERN DE VILANOVA FA MARXA ENRERE A LA ZONA DE VIANANTS DEL CARRER LLIBERTAT"

Consensuaran el projecte de vianalització amb les entitats afectades passat l'estiu

ARXIVAT A: NOTÍCIES, PREMSA, EIX DIARI, LLIBERTAT, BARRI DE MAR, ILLA VIANANTS, PEATONALITZACIÓ, DRETS DELS VIANANTS

19 JULIOL DE 2018

eix diari: "Es construeix un nou tram de carril bici al barri de Mar de Vilanova"

El nou tram connectarà el carril ja existent de la rambla del Far amb el del carrer de l'Any dels Negats pel carrer de l'Àncora

ARXIVAT A: NOTÍCIES, PREMSA, EIX DIARI, CARRIL BICI, BARRI DE MAR, CARRER ÀNCORA

19 JULIOL DE 2018

la fura: "VEÏNS I BOTIGUERS ES QUEIXEN QUE AMB POSAR TANQUES AL CARRER LLIBERTAT NO N'HI HA PROU"

ARXIVAT A: NOTÍCIES, PREMSA, LA FURA, BARRI DE MAR, ILLA DE VIANANTS, PEATONALITZACIÓ DRETS DELS VIANANTS, CARRER LLIBERTAT

12 JULIOL DE 2018

la fura: "la plataforma pels camins escolars es fixa el repte de pacificar vilanova"

Objectiu 2020. La Plataforma pels Camins Escolars de Vilanova, creada fa un any i mig, s’ha fixat el repte ambiciós que en un parell d’anys hi hagi itineraris segurs per anar a totes les escoles, llars d’infants i instituts de la ciutat. Itineraris a peu o en bicicleta, sense que el vehicles siguin una amenaça. Al juny hi va haver dos atropellaments a la sortida de dues escoles de Baix-a-Mar. Creuen que determinades mesures urbanístiques i de mobilitat podrien evitar-ne més.

ARXIVAT A: NOTÍCIES, PREMSA, LA FURA, BARRI DE MAR, ILLA DE VIANANTS, PEATONALITZACIÓ DRETS DELS VIANANTS

6 DE JULIOL DE 2018

MASSA CRÍTICA ARRIBA A VNG

Canal Blau va cobrir la notícia de l'arribada d'aquest moviment a Vilanova i la Geltrú, el dia de la seva segona edició.


ARXIVAT A: NOTÍCIES, MASSA CRÍTICA, PREMSA, CANAL BLAU

6 JUNY DE 2018

eix diari: "Atropellen un nen d'11 anys quan creuava en patinet per un pas de vianants a Vilanova"

Un home de 46 anys va ser atropellat també divendres passat a Vilanova i va patir lesions en un peu

ARXIVAT A: PREMSA, EIX DIARI, ATROPELLAMENT, BARRI DE MAR, DRETS DELS VIANANTS

22 DE JULIOL 2018

COMUNICAT sobre la campanya de sanció a ciclistes A vilanova i la geltrú

Durant el mes de juny hem hagut de lamentar dos atropellaments de nens en els seus camins escolars, un de l’escola Llebetx i l’altre de l’Arjau, ambdós ferits lleus. Els volem fer arribar el nostre escalf, tot esperant que estiguin plenament recuperats física i psicològicament.

Paral·lelament, des d'ahir dilluns l'ajuntament està portant a terme una campanya de control i sancions a ciclistes. Tot i valorar les accions educatives vers el respecte als espais dels vianants i la seguretat, creiem que aquesta campanya contribueix a la sobrevisibilitació d'una situació que està lluny de ser una amenaça pels vianants, i que per solucionar de manera eficient els problemes d’inseguretat, cal adreçar-se a aquells que, amb les dades a la mà, provoquen els atropellaments: els cotxes. És a dir, si volem protegir els vianants, la campanya hauria de ser adreçada als conductors de vehicles a motor, que han de respectar els passos de zebra, els límits de velocitat, i les restriccions a les zones de vianants.

Per aconseguir una ciutat més amable i sostenible cal conscienciar dels canvis de mentalitat i d'hàbits necessaris i pensem que aquesta campanya, en canvi, desincentiva l’ús de la bicicleta com a transport urbà, especialment entre les famílies que es desplacen amb infants per una ciutat que manté un clar dèficit de carrils bici i que es veuen obligades a compartir la calçada i exposar-se a un trànsit en el qual els cotxes molt sovint no circulen amb respecte ni consciència vers les bicicletes. Per aquest motiu, la nostra entitat va proposar l’abril passat una modificació de l’ordenança municipal per permetre als menors de 12 anys i l’adult que els acompanya la circulació per la vorera, quan no hi hagi carril bici segregat, sempre i quan es circuli a menys de 10km/h i respectant la prioritat dels vianants, com es fa a altres ciutats.

Som del parer que els problemes de convivència entre ciclistes i vianants són fruit de l’actitud d’una minoria molt concreta de persones que possiblement estendran la seva conducta temerària a altres àmbits, com per exemple a la conducció de vehicles a motor. Per això defensem que cal educar les persones, sense criminalitzar cap col·lectiu, creant alhora consciència sobre la necessitat d’un canvi de model de mobilitat, i començar a percebre l’incivisme que representa l’abús dels vehicles a motor en els desplaçaments urbans, que provoquen una forta contaminació i la sobreocupació de l’espai públic.

Seguim treballant en la importància de prioritzar la seguretat dels camins escolars, protegint els usuaris més vulnerables de la via, confiant en el potencial de la ciutat, i educant en el respecte, la convivència i la cura del medi ambient.

Salut!

Equip de Comunicació

Plataforma pels Camins Escolars VNG Ciutat Educadora

Consulta la notícia de la web de l'ajuntament aquí.


ARXIVAT A: COMUNICATS, BICICLETA, DRETS DELS VIANANTS, CIUTAT EDUCADORA, ORDENANÇA, CIVISME, ATROPELLAMENTS

19 DE JUNY 2018

eix diari: "ESTUDIEN LA IMPLANTACIÓ DE ZONES 30 AL BARRI DE MAR"

L’estudi parteix de la necessitat de pacificar algunes zones específiques que complementin els estudis de camins escolars realitzats per diferents barrisARXIVAT A: NOTÍCIES, EIX DIARI, PREMSA, BARRI DE MAR, ZONA 30, DRETS DELS VIANANTS

7 DE MAIG 2018

eix diari: "crítiques per la fira del vehicle d'ocasió"

'Ens sembla una manca de sensibilitat i de responsabilitat fer servir la rambla com a espai per exposar cotxes en venda, reforçant i naturalitzant una imatge d'ocupació de l'espai dels vianants'ARXIVAT A: NOTÍCIES, EIX DIARI, PREMSA, BARRI DE MAR, RAMBLA DE LA PAU

4 DE MAIG DE 2018

COMUNICAT SOBRE L'EMPLAÇAMENT DE LA FIRA DE VENDA DE COTXES

La Plataforma pels Camins Escolars VNG Ciutat Educadora, vetlla particularment per la protecció dels usuaris més vulnerables de la via, i confia plenament en el potencial educador de la ciutat.

En el darrer any i mig hem treballat intensament per aconseguir una ciutat més segura, sostenible i respectuosa amb totes les persones, i hem constatat una vulneració sistemàtica dels drets dels vianants. En aquest sentit, considerem que hi ha un conflicte obert a la ciutat degut la circulació irregular de vehicles a motor per zones teòricament restringides al trànsit, com ara el nucli antic o la Rambla de la Pau on, tant associacions veïnals com la Plataforma d'Afectats per l'Incompliment del PINA, han assenyalat irregularitats. En aquest context, ens sembla una manca de sensibilitat i de responsabilitat fer servir la rambla com a espai per exposar cotxes en venda, reforçant i naturalitzant una imatge d'ocupació de l'espai dels vianants, enlloc d'avançar cap a una major sensibilització sobre el respecte a aquests espais. Per aquest motiu, instem a l'Ajuntament a trobar un nou emplaçament per a l'exposició i venda de cotxes de cara a futures edicions.

Finalment, pensem que les fires i iniciatives comercials han de ser congruents amb els valors de la ciutat que, com a membre de l'AICE (Associació Internacional de Ciutats Educadores) hauria de promoure un model de mobilitat sostenible d'acord amb els avanços que ja han fet moltes altres ciutats europees.

Fem camí cap a una Vilanova més amable, sostenible i educadora!


Plataforma pels Camins Escolars VNG Ciutat Educadora


ARXIVAT A: COMUNICATS, RAMBLA DE LA PAU, DRETS DELS VIANANTS, CIUTAT EDUCADORA

5 DE DESEMBRE 2017

primer aniversari, a canal blau

Canal Blau es va fer ressò del primer aniversari de la Plataforma pels Camins Escolars VNG Ciutat Educadora, amb aquesta notícia on s'explica de forma molt ben resumida l'activitat del primer any de feina del col·lectiu.


ARXIVAT A: VÍDEO, CANAL BLAU, PREMSA

22 D'ABRIL 2017

sis mesos fent camins

Resum de l'activitat dels primers sis mesos de la Plataforma, creada l'octubre de 2016 per un grup de famílies inquietes que, partint de propostes de millora concretes als camins de les seves escoles, van acabar qüestionant el model de ciutat.

Podeu accedir a una explicació detallada a QUI SOM, i QUÈ FEM.


ARXIVAT A: VÍDEO, RESUM, FOTOS

2 DE FEBRER 2017

LA TERTÚLIA

Participació de la plataforma al programa de ràdio de Canal Blau, "La Tertúlia", amb presència del regidor Gerard Llobet, on vam poder exposar algunes de les inquietuts respecte la seguretat als camins escolars, i a la resta de la ciutat.


ARXIVAT A: LA TERTÚLIA, CANAL BLAU RÀDIO

NÚMERO 49, FEBRER 2017

"LA VEU DE MAR": REPORTATGE SOBRE LA PLATAFORMA CAMINS ESCOLARS (PÀG. 16-17)

Quan es parla de “camins escolars”, es parla d’itineraris segurs, voreres amples, netes, accessibles i ben il·luminades. carrers i places on trobar-se, espais agradables que fomentin l’autonomia, la convivència i enforteixin el teixit social. és per això que, en paraules del pedagog italià Francesco Tonucci: “una ciutat millor pels infants, és una ciutat millor per a tothom”.


ARXIVAT A: PREMSA, NOTÍCIES, BARRI DE MAR

27 DE FEBRER 2017

EIX DIARI: "LES PROPOSTES DE MILLORA DE LA MOBILITAT CENTREN LA iii amo DE VILANOVA"

La trobada aprova mesures de seguretat vial adreçades a la infància, habilitar places d’aparcament per embarassades i obrir el pas sota la via del carrer Àncora


ARXIVAT A: AMO, ASSEMBLEA, PREMSA, NOTÍCIES, EIX DIARI