SZÉLBEN SZÁLLÓ PITYPANG        Waldorf Óvoda


"A gyermeket tiszteletben kell fogadni, szeretetben kell nevelni és szabadságban kell elbocsátani." 

Rudolf Steiner

A Szélben Szálló Pitypang Waldorf Óvoda 2022. szeptember 1-én indult Kiskunhalason a Felsővárosban (Baranyai Ferenc u. 20.). Az épület egy csodás zöld övezet veszi körül sok száz éves fákkal, közelében kis erődvel, játszótérrel és záportározóval.

Óvodánk hidat képez a család és az intézmény között, feladatunk a gyermek belső világának védelme. Családias hangulatban, kis létszámmal működünk egy vegyes csoporttal - nem megtörve ezzel a család természetes közege (testvérek). 

Célunk, hogy a gyermekeket segítsük abban, hogy testileg egészséges, lelkileg szabad és szellemileg kreatív emberekké váljanak, akik képesek környezetüket emberségesebbé tenni.

A jelentkezés folyamatos. Óvodánkba nem csak gyermeket, hanem családot veszünk fel.  Sajátos nevelési igényű gyermekeket óvodánk nem fogad!


Keress bennünket bátran, nyitottan állunk felétek! 

Óvodánkba való jelentkezés menetéről itt olvashatsz:

Jelentkezési lap és jelentkezés menete


Keress bátran, ha tájékozódni akarsz:

· Magyarország legdinamikusabban növekvő alternatív óvodai és iskolai hálózatáról

· arról, hogy miért választ egyre több szülő gyermeke számára Waldorf intézményt, és miért van hazánkban 45 iskola, ennél is több, 57 óvoda, és mintegy 1000 Waldorf pedagógus

· mitől ilyen sikeres ez a pedagógia, mit kínál és mit vár el?

· milyen szociális életet képes teremteni, mely összetartó, egymást segítő közösséggé formálja a családokat, gyermekeket, pedagógusokat?

·  milyen szellemi, embertani és pedagógiai alapokra épül?

· milyen tévhitek, előítéletek kapcsolódnak hozzá, és mi a valóság?, stb.