επιτροπή / βραβεία

ΣΥΝΘΕΣΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ

Η κριτική επιτροπή του διαγωνισμού αποτελείται από τις/τους:

Κωνσταντίνο Γρίβα

Αναπληρωτή Καθηγητή Αρχιτεκτονικού Σχεδιασμού, ΤΑΜ ΠΠ

Δήμητρα Κατσώτα

Καθηγήτρια Αρχιτεκτονικού Σχεδιασμού, ΤΑΜ ΠΠ 

Κατερίνα Κοτζιά

Επίκουρη Καθηγήτρια Αρχιτεκτονικού Σχεδιασμού, ΤΑΜ ΠΙ

Κωνσταντίνο Λαμπρινόπουλο,

Αρχιτέκτονα Μηχανικό, ιδρυτή του klab architecture, εντεταλμένο διδάσκοντα ΕΜΠ

Βασίλη Μπιρλιράκη

Φαρμακοποιό, Πρόεδρο της ΟΣΦΕ

Αλίκη Πελετίδη

Λέκτορας Κλινικής Φαρμακευτικής Πρακτικής και Δημόσιας Υγείας, Συντονίστρια ΠΦ ΤΕΥ UNIC και Ακαδημαϊκή Υπεύθυνη της ΟΣΦΕ  

Αλεξάνδρα Ελευθερία Στράτου

Επίκουρη Καθηγήτρια Αρχιτεκτονικού Σχεδιασμού, ΤΑΜ ΠΠ,





Οι κριτές δεν επιτρέπεται να έχουν λάβει γνώση της εργασίας ή του ονόματος των διαγωνιζομένων. Κατά τη διάρκεια της κρίσης πρέπει να τηρείται αυστηρή μυστικότητα των συζητήσεων. Η έκθεση αξιολόγησης της επιτροπής πρέπει να είναι σαφής και εμπεριστατωμένη.

ΒΡΑΒΕΙΑ

Η κριτική επιτροπή θα απονείμει βραβεία στις τρεις (3) καλύτερες προτάσεις και μπορεί να απονείμει έως τέσσερις (4) επαίνους. Τα συνολικά έπαθλα ανέρχονται στο ποσό των 8.000 €. Το ποσό των βραβείων θα κατανεμηθεί, μετά από απόφαση της επιτροπής είτε σε τρία ισόποσα βραβεία ή θα κατανεμηθούν ιεραρχικά σε Α’, Β' και Γ' Βραβεία και στους 4 ισότιμους επαίνους. 

Η ΟΣΦΕ διερευνά την πιθανότητα υλοποίησης της πρότασης του Α' Βραβείου σε πραγματική κλίμακα στο πλαίσιο έκθεσης ή συνεδρίου.

ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ

Οι συμμετοχές θα κριθούν στο κατά πόσο θα καταφέρουν να εφαρμόσουν στους δυο χώρους α. Παρεμφερή φιλοσοφία χωροθέτησης και 

β. Κοινή αρχιτεκτονική ταυτότητα. Ειδικότερα κριτήρια αξιολόγησης των προτάσεων θα είναι:

-      Η αρχιτεκτονική ποιότητα και η συγκρότηση κάθε πρότασης

-      Η δυνατότητα προσαρμογής σε ποικίλους χώρους

-      Η ανταπόκρισή στις αρχές της FIP για το φαρμακείο του 2030 και η ανταπόκρισή στις λειτουργικές ανάγκες των χώρων κατά ΟΣΦΕ/ΠΦ UNIC 

-      Η λεπτομερής μελέτη υλικών και τελειωμάτων, καθώς και η έμφαση σε υλικά, κατασκευές ή άλλες επιλογές φιλικές προς το περιβάλλον.

Οι προτάσεις θα πρέπει να λάβουν υπόψη τους τις απαιτήσεις για προσβασιμότητα ΑΜΕΑ και τη διευκόλυνση ατόμων μεγάλης ηλικίας.