Digitaaliset perustaidot

Tervetuloa! Tässä moduulissa voit opiskella digitaalisten työkalujen perustaitoja. Oppimisympäristö on luotu DigiTaito-hankkeessa, jossa koulutetaan digitalisaatioon liittyviä perustaitoja sosiaali- ja terveysalan sekä varhaiskasvatuksen henkilöstölle. Lisätietoja löydät osoitteesta https://www.digitaito.fi/

Muistathan täyttää lyhyen palautelomakkeen opiskelusi jälkeen. Palautetta käytetään oppimisympäristön kehittämiseen ja hankkeen onnistumisen mittaamiseen. Löydät palautelomakkeen sivupaneelin valikosta tai oheisen painikkeen kautta.

Opi Outlookin, Teamsin ja Windowsin perustaidot!

Oppimisympäristössä on kolme sisällöllistä teemaa, jotka käsittelevät Outlookia, Microsoft Teamsia ja Windowsia. Perustaitopakettiin on valittu juuri nämä teknologiat, koska ne ovat sotealalla ahkerassa käytössä.

Oppimisympäristö on suunniteltu joustavaan käyttöön. Sinun ei tarvitse käydä teemoja läpi alusta loppuun osio kerrallaan, vaan voit myös etsiä juuri sinulle tarpeellista tietoa vaikka työpäivän lomassa. Suosittelemme käymään läpi teemat kokonaisuudessaan. Näin sinulla on parempi yleiskuva sisällöistä, ja löydät vastaisuudessa tarvitsemasi ohjeet nopeammin.

Olet nyt oppimisympäristön Etusivulla. Klikkaamalla jonkin ohessa olevan teeman vihreää painiketta pääset suoraan opiskelemaan. Voit liikkua sivustolla myös vasemmassa sivupaneelissa olevan valikon avulla.

Toivotamme sinulle oppimisen iloa!

Ohjevideot

Osioissa pääset harjoittelemaan digitaalisia perustaitoja ohjevideioiden opastamana. Videot ovat melko lyhyitä ja käytännönläheisiä, jotta voisit tutustua niihin kiireenkin keskellä pienellä kynnyksellä. Voit halutessasi suurentaa ohjevideon koko näytön kokoiseksi tai vaihtaa videon toistonopeutta.

PDF-koosteet

Osioiden ohjeet on tiivistetty tekstiä ja kuvia yhdisteleviin pdf-tiedostoihin, jotta voit halutessasi tulostaa ohjeet ja tehdä niihin omia muistiinpanojasi tai tallettaa ne.


Monivalintatehtävät

Osioiden lopusta löydät aina monivalintatehtäviä, joiden avulla voit testata osaamistasi. Monivalintatehtävien tarkoitus on auttaa sinua oman osaamisesi arvioinnissa ja siten tukea oppimistasi.

Tämän oppimisympäristön teemojen opiskelu toimii hyvänä ensimmäisenä askeleena oman digitaalisen osaamisen kehittämisessä. Oheisen kokonaisuuden kautta löydät lisätietoa digitaalisen osaamisen kehittämisestä ja arvioinnista!