PER AMOR A L'ART

Durant el curs 16-17 l’Equip Directiu de l'escola proposa canviar la manera de treballar l'Educació Artística. El fet de plantejar-nos aquest canvi parteix de l’anàlisi dels resultats de l’evolutiu de l’àrea d’Educació Artística on els resultats de l’àrea anaven empitjorant a mida que els alumnes canviaven de cicle. D’aquesta manera, els resultats dels alumnes de Cicle Superior eren força més baixos que els resultats dels de Cicle Inicial que arribaven o superaven la mitja de centres com el nostre.

Com a claustre, creiem que les hores de música curriculars són insuficients perquè l’alumnat de l’escola pugui gaudir, conèixer o sensibilitzar-se dels instruments de música i és per això que vam valorar que l'oportunitat s'adrecés a tot l'alumnat de l’etapa de primària per tal que tothom pogués gaudir d’aquesta aproximació al treball amb instruments musicals. Donat que el nostre centre es troba en un context social i econòmic desfavorit i som un centre d’alta complexitat, amb una aula SIEI, és molt rellevant poder dotar als nostres alumnes d’oportunitats com aquestes, ja que moltes famílies no poden fer-se càrrec de classes de música particulars per als seus fills/es.

Partint doncs d’aquesta proposta, consensuada amb tot el claustre, pretenem que els tallers d’artística potenciïn els diferents ensenyaments artístics, contribuint a la millora dels resultats de les CCBB i l’estructuració de pensament dels nostre alumnat, ja que en el marc curricular per a l’adquisició de les CCBB, l’Educació Artística té un paper rellevant en la mesura que la seva finalitat és proporcionar l’alumnat la possibilitat de reflexionar de manera crítica sobre la realitat artística del nostre entorn i actuar d’una manera participativa i responsable. 

Dins aquesta àrea es pretén desenvolupar la percepció i l’expressió estètica en els alumnes amb l’objectiu que adquireixin una formació que els permeti comprendre i participar dels mons artístic i cultural, i de manera molt especial, al seu entorn més proper. L’aprenentatge de l’art genera coneixement i transferència a d’altres situacions i contextos tot desenvolupant un pensament crític, obert i flexible.