In Memoriam

Patrick Henno - solo gitaar

We schrijven tweeduizend en negen, het ontstaan van onze band Out Of Service.

Gestart als een eenmalig project, bleek al vlug dat we met enkelen meer ambitie hadden, om de band naar een hoger niveau te brengen. Er werden wissels uitgevoerd en er werd gezocht naar muzikanten om Out Of Service op de kaart te brengen!

Eén van die muzikanten was jij, PATJE. Via je neef Marc werd jij geïntroduceerd in de band. Marc kon je overtuigen om het eens bij ons te proberen, want je had al een tijdje niet meer in een band gespeeld, ondanks je dagelijks met je gitaren bezig was.

Het klikte onmiddellijk en je werd een vast lid binnen de band als Solo guitarplayer. Je nam de solo’s voor je rekening en “rockte” erop los.

“Rockte erop los”, mag je dan ook letterlijk nemen:

Een soundcheck voor een optreden, was voor jou dan ook de start van het optreden. Eens ingeplugd, was je niet meer te stoppen en meerdere malen moesten we je afremmen, zodat we ook de kans kregen om onze instrumenten te stemmen.Tijdens de repetities en de verschillende optredens speelde je iedere keer een andere solo. Niet gemakkelijk voor ons, maar met een glimlach gaf je hieraan de omschrijving: “ Dat is muzikale vrijheid”.

Je volumeknop vond je soms ook niet, want het moest rocken…. In je enthousiasme trok je alles open, …..zelfs oordoppen konden niet helpen.

En toch Patten…. Je bracht de nummers naar een hoger niveau, met je Fender en je versterker uit den “oedetied”.

Ook wij hebben enkele moeilijke tijden gehad binnen de band. Verschillende karakters, verschillende problemen, maar telkens zijn we eruit gekomen.

We kunnen je omschrijven als een warme persoonlijkheid. Je stond klaar om iedereen te helpen en gaf ons meerdere schouderklopjes. Waar wij problemen in zagen, zag jij als een uitdaging…. En ja, …… je kon ook koppig zijn. Als je iets in gedachten had, ging je ervoor.

Patje, we hebben gespeeld op kleine en grotere podia, rond de kerktoren, maar ook op de Gentse feesten, in Plosaland, in Lokeren, het verre Limburg en twee maal op de Paulusfeesten waar we op die bewuste zondag om 18:00 uur voor meer dan tien duizend mensen het grote plein op zijn kop hebben gezet. De organisatie had zelfs het plein moeten afsluiten voor ons.

Dat was kicken en dat zag iedereen. Euforisch,… one team…..één familie…. verbondenheid….. vriendschap en vooral een muzikale orgasme.

We gaan je missen, Patje: je gedrevenheid, je koppigheid, je vriendschap, je muzikale input, je muzikale vrijheid, je rocking riffs…..

Je blijft altijd één van ons, want de leegte die je achterlaat kunnen we niet opvangen. De komende optredens, die reeds geboekt staan zullen we opdragen aan jou !!!

We moeten afscheid nemen van je !!! Het ga je goed!! Keep on rocking, waar je ook mag zijn!! Bedankt Patje!!!!