GASTENKWARTIER

Van harte welkom voor een verblijf in onze abdij.

Wanneer je nood hebt aan enkele dagen rust of bezinning, kun je in onze abdij terecht voor een verblijf in ons gastenkwartier. 

In het gastenkwartier kun je maximaal 1 week verblijven. Het is niet mogelijk om voor lange tijd (verschillende weken of maanden) als gast in de abdij te verblijven. We onderhouden een sfeer van stilte en rust. Deelname aan de gebedsdiensten van de gemeenschap wordt sterk aanbevolen. De maaltijden worden gebruikt in de gastenrefter waar al de aanwezige gasten samen eten met de gastenpater. De maaltijden zijn niet in stilte.

Voor verblijf in het gastenkwartier contacteer je de gastenpater minstens 1 week op voorhand.  Hou rekening met het feit dat je, door de vele aanvragen die we krijgen, ook een negatief antwoord kan krijgen.

 Wij kunnen je niet ontvangen als je onaangekondigd opdaagt en wil overnachten.

Wij hebben geen plaats om je huisdier onder te brengen tijdens je verblijf in de abdij. Je laat je huisdier dus best thuis.

Al onze kamers zijn voorzien van een privé-badkamer met wastafel, douche en toilet. Er is Wifi in het gastenkwartier.

TIP VOOR PELGRIMS: 

Ons gastenkwartier is vaak volledig volzet, bereid je pelgrimstocht goed voor en reserveer tijdig je overnachtingsplaats.  

Pelgrims die effectief op weg zijn naar een van de grote pelgrimsplekken (Santiago, Rome...) en een pelgrimspas hebben, kunnen aanspraak maken op een verblijf van 1 nacht tegen vrije bijdrage. Indien u een andere vorm van pelgrimstocht onderneemt (mini-pelgrimstocht, een pelgrimstocht in eigen land...), vragen wij u beleefd het gangbare tarief te betalen. Met dank voor uw begrip.

HOE JE VERBLIJF AANVRAGEN

Dit kan enkel schriftelijk, bij voorkeur via e-mail: gastenkwartier@abdijaverbode.be (of via de post: Gastenkwartier Abdij Averbode, Abdijstraat 1, 3271 Averbode)

Gelieve te vermelden:

- je volledige naam en adresgegevens

- datum en uur waarop je wenst aan te komen

- datum en uur waarop je wenst te vertrekken

- eventuele dieetwensen (op medisch voorschrift)

We zien je aanvraag graag minstens een week op voorhand tegemoet. Zo kunnen we ons goed voorbereiden om je te ontvangen.

Van harte welkom

PS. Het gastenkwartier is niet de geschikte plek voor mensen met een fysische of psychologische problematiek die begeleiding of assistentie vereist.