Ons Heem

"Ons Heem" in Westerlo is doorheen het schooljaar op zaterdag de ontmoetingsplaats van Scouts Jongensstad Westerlo, op zondag vinden de activiteiten van de chiromeisjes van Chiro Kreato Westerlo hier plaats.

Tijdens de zomervakantie worden de lokalen verhuurd voor zomerkampen van andere jeugdverenigingen.

Ons Heem beschikt over een 8-tal lokalen die kunnen gebruikt worden als slaapgelegenheid voor 75 personen en voor de opslag van materiaal. Er zijn geen bedden aanwezig.

De keuken (zelfkook) beschikt over 9 kookplaten en een oven. Er is voldoende keukenmateriaal zoals borden, tassen, glazen, bestek, kookpotten, pannen, pollepels, … aanwezig. In de keuken staan 2 ijskasten en 1 diepvries. (Geen friteuse of grote mixer aanwezig)

De refter, gelegen naast de keuken, heeft een oppervlakte van 240 m².

Er zijn 5 toiletten en 3 plasbakken. De 2 doucheruimtes hebben samen 6 douchekoppen.

Ons Heem is een u-vormig gebouw met een verharde binnenplaats. Op het buitenterrein zijn nog 2 grasvelden, een strook tentengrond en een aanpalend speelbos waarin het mogelijk is om een kampvuur te houden (Mits goedkeuring van het gemeentebestuur, aanvraag richten tot de milieudienst).

Op een 2-tal kilometer is een speelterrein gelegen en een overdekt zwembad.

Je kan Ons Heem in Westerlo bereiken via het openbaar vervoer (bus: dorp Westerlo op 0,5 km / trein: station Geel of Herentals op 10 km).

De prijs bedraagt € 4/persoon/nacht. Water, gas en elektriciteit is niet inbegrepen. Afval wordt opgehaald door IOK en hier geldt het tarief Diftar.

Ons Heem wordt niet verhuurd voor weekends maar groepen die op kamp komen tijdens de zomervakantie, mogen tijdens het schooljaar op verkenningsweekend komen.