on està la nostra escola?

Jaume Ventura

Un dels moments més interessants de tot el projecte va ser la visita d'en Jaume Ventura, fill i net de Palau-solità i Plegamans i historiador del poble. 

Dies abans vam treballar vam fer un mostratge de com fer una entrevista. A partir d'una lectura i varis exemples vam conèixer les característiques principals d'una entrevista i de com s'ha d'escriure. Posteriorment per parelles vam planificar algunes preguntes que ens agradaria fer-li al Jaume.

Quan va venir en Jaume ens va explicar amb fotografies i documents com era Palau-solità i Plegamans antigament i ens va apropar a les tradicions del poble. En acabar vam poder practicar les nostres preguntes com a periodistes.

GRÀCIES JAUME! Vam aprendre molt de tu. 

reinventem l'escut

Com que amb el Jaume vam aprendre moltíssimes coses sobre l'abans i l'ara del poble ens vam inspirar i vam redissenyar l'escut que representa Palau. Per parelles vam buscar informació de quines característiques havien de tenir els escuts dels municipis: la corona, la senyera, element històric, llegenda... Així que amb tot el que sabíem de Palau vam dibuixar els nous escuts.

I després vam fer l'exposició oral... (cliqueu a la imatge)

lapbooks

Una bona manera de començar a conèixer on estan situades les diferents comarques és situar-les a partir d'experiències personals. Així que a casa vam crear un LAPBOOK amb les comarques de Catalunya que havíem visitat alguna vegada i què hi havíem anat a fer.

la comarca per dins

I per acabar vam treballar la comarca d'una manera més aprofundida. 

Primer vam investigar quines eren les comarques que limiten amb el Vallès Occidental.

Amb l'ajuda dels ordinadors i els ipads vam conèixer els diferents municipis i la superfície dels diferents termes municipals. Així que Gallifa és el terme més petit en superfície i Sabadell i Terrassa els més grans.

I per acabar el RELLEU i el CLIMA del Vallès Occidental, amb els accidents geogràfics i la representació de cliomogrames.