Omgevingsboek

Sint-Lievens-houtem

Beste bezoeker

Welkom op deze website!

Naar aanleiding van mijn Bachelorproef voor de opleiding “educatieve bachelor lager onderwijs” deed ik een onderzoek naar welke elementen uit mijn omgeving een leerinhoud kunnen betekenen voor de leerkrachten en kinderen van het basisonderwijs.

In samenwerking met mijn docenten van de hogeschool Odisee te Aalst, resulteerde dit in een digitaal omgevingsboek voor Sint-Lievens-Houtem.

In dit omgevingsboek vindt u per leergebied en volgens de te bereiken eindtermen en leerplandoelen een oplijsting van activiteiten, gebouwen, organisaties die U als leerkracht kan gebruiken en inzetten tijdens uw lessen. U kan ook verschillende tips vinden bij de verschillende leergebieden. Verder kan u ook werkblaadjes vinden, deze kan u ook nog naar eigen noden aanpassen.


Verder ook een dankwoord gericht aan Heemkunde Houtem voor de informatie en Ignace Van der Kelen voor de prachtige foto's die u op deze website kan terugvinden.

Hopelijk kan deze website een meerwaarde bieden bij het lesgeven. Als u nog vragen of suggesties hebt omtrent dit omgevingsboek, kan u mij contacteren op het volgende e-mailadres: omgevingsboek.sint-lievens-houtem@gmail.com

Veel plezier met dit digitaal omgevingsboek!

Brent Schoep