#Virághelyett...

#virágmellett #nyitottakvagyunk

A kampányt a Nyitottak vagyunk szervezi.

A kampányt a Vodafone Magyarország Alapítvány támogatásával valósítjuk meg. Köszönjük nekik!


Idén nőnapon a munkahelyeken váltsunk virágról változtatásokra.

Miért?

Mert még nagyon messze vagyunk attól, hogy nők és férfiak egyenlő esélyekkel és lehetőségekkel találkozzanak a munkahelyeken. Kötelező kedveskedés helyett kísérletezni hívunk titeket: adjunk és kérjünk idén olyan munkahelyi változásokat, amikre valóban szükség van. Kezdjünk el ezekről saját példákon keresztül beszélni és beszélgetni egymással.

Számos kutatás bizonyította már, hogy cégként megéri dolgozni érte, hogy a nők is ugyanolyan lehetőséggel találkozzanak a cégeknél, mint a férfiak. Magyarországon 1 100 000 munkavállaló tartja sürgetőnek, hogy munkahelye tegyen ezért, derült ki a Gemius korábbi kutatásából.

Hogyan?

Videoüzenetekkel, social media postokkal. Ismert nők, férfiak, cégek, és bárki, aki szeretné elmondhatja, hogy ő mit szeretne vagy adna nőnapra virág helyett vagy mellett. Alátámaszthatja egy saját történettel is, hogy miért van erre szükség. Szeretnénk inspiráló példákat, lemásolható, fontos változtatásokat megmutatni.

Nem lesz ez sértő? Jó szándékkal adják a virágot.

Virágot adni és kapni szinte mindenki szeret. Nem a virág tehet semmiről, sőt, nyilvánvaló, hogy aki virágot ad a kollégáinak, az is a legjobb szándékkal teszi. De fontosnak tartjuk, hogy ha valaki szeretne virágot adni a munkahelyén, ez a gesztus ne valami helyett legyen a nőnap velejárója, hanem valami mellett: valamilyen konkrét változtatás, változás mellett, amit a cég, ember vállal azért, hogy egyenlőbb helyzetbe kerüljenek a nők és a férfiak a munkahelyeken. Szeretnénk megnyitni a teret a beszélgetésre, a változtatásokra.

Hogy tudok bekapcsolódni?

  • Azért küldtük neked a linket, mert ismert emberként felkértünk videót készíteni? Itt találod a részleteket.
  • Cégként:
    • készíthettek saját videót, ez egyébként employer branding szempontból is hasznos lehet. Itt találjátok az útmutatást.
    • postolhattok a közösségi média csatornáitokra arról, hogy csatlakoztatok az akcióhoz, és elmondhatjátok, leírhatjátok, hogy ti virág helyett mit adtok idén. Itt találtok néhány újrahasznosítható postot és ötletet.
    • előkészítünk egy a belső kommunikációs csatornáitokon használható üzenetet. Ezt persze testre tudjátok szabni. Itt találjátok.
  • Sajtótermékként: Beszéljünk róla, hogy nektek mi lehet érdekes, de addig is van néhány ötletünk, ezeket összeszedtük itt.
  • Magánemberként -- ezt az oldalt elsősorban cégeknek készítettük, de ha te nem a céged képviselve, hanem magánszemélyként csatlakoznál, annak sincs akadálya, sőt! Itt találod az útmutatást.

Ha részt vesztek a kampányban, kérlek, töltsétek ki ezt a fél perces kérdőívet, hogy tudjunk rólatok, és mi is meg tudjuk osztani, amiket postoltok!


Kérdésed, ötleted, észrevételed van? Írj a nonap@nyitottakvagyunk.hu -ra.