Nya Hyresgästföreningen i Hamberg

Välkommen till hyresgästföreningen i Hamberg. Vi har ansvar för studentbostäderna på Flogstavägen i Uppsala samt boenden på Ekebyvägen 11 och 13 och täcker in ca 750 lägenheter.

Hyresgästföreningen består av en styrelse på upp till sju personer som värnar om hyresgästernas rättigheter. Styrelsen väljs av hyresgästerna på föreningens årsmöte som hålls under vårterminen. Utöver det ska ett hyresgästmöte hållas på höstterminen. Där kan man lägga fram motioner om man vill ändra något i föreningen. Info om dessa möten sätts upp i trappuppgångarna. Se mer info i våra stadgar.

En annan service föreningen ansvarar för är uthyrning av lokalen på Flogstavägen 45. Den kan hyresgäster hyra om de vill genomföra ett evenemang såsom fester, middagar och andra aktiviteter. Mer info finns på uthyrningssidan

Utöver över det bistår föreningen också med förhandling av hyrorna i området via vår huvudorganisation Hyresgästföreningen Uppsala Studentbostäder, HUS.

Finansiering

Finansiering av föreningen sker via en litet tillägg på hyran

25 kr per år i boinflytandedemedel - påverka och samverka med hyresvärden (studentstaden) för frågor angående området

25 kr per år i fritidsmedel - används för att införskaffa nya saker till området.

144 kr per år i hyressättningsavgift - för att finanserna hyresförhandlingarna mot hyresvärden.

Utöver det får föreningen in lite pengar via varje uthyrning som används för att driva denna verksamhet och andra evenemang.