Skal I være med?
Vand, Velkommen til Nordens Dage
Deltagere: Alle grundskolens klassetrin er velkomne. Og alle lande i Norden er velkomne
Tidspunkt: efteråret og vinteren 2024 / 2025
Den blå farve associeres med Norden, hvor havet forener og skaber fællesskab. Vand er afgørende for al eksistens på jorden, det udgør en betydelig procentdel af vores krop og er livsnødvendigt. Vand er for os både samlende og livgivende, men det bærer også en kraft, der pludseligt kan føre til kaos. Det udgør en uundværlig del af vores dagligdag, rig på styrke / udfordringer og utallige fortællinger.
Vi inviterer elever fra hele Norden til et samarbejde om vand på tværs af sprog og landegrænser. Gennem samarbejde, dialog og virtuelle aktiviteter lærer eleverne om vandets natur og hinandens kulturer og sprog.
Projektet styrker færdigheder i dansk, norsk og svensk som fremmed- og nabosprog, det bringer eleverne tættere sammen, skaber forståelse for Norden, vores kultur og vores fælles klimaudfordringer.
Vi inviterer lærerne på et uddannelses- planlægningsseminar, og når de efterfølgende sammen med deres elever deltager i vores fælles nordiske virtuelle eventdage, koordinerer vi undervisningen. Alle klassetrin er velkomne til læring og vidensdeling på tværs af Norden.
Tidspunkt: efteråret og vinteren 2024 / 2025
Tilmelding: Skriv til tinamoller@gmail.com , hvis I ønsker at være med, eller hvis I blot vil vide mere
Døren er åben, mød dit barns skole.
Deltagere: Sunnulækjarskóli Island, Fuglafjarðar skúli Færøerne, Association of primary school teachers Island, Gøtu Fiskavirkið Færøerne.
Skolen byder forældre op til samarbejde og kommunikerer jævnligt gennem digitale medier.
Budskabet er klart, men ikke alle forældre har de fornødne forudsætninger for at kunne deltage aktivt i dette samarbejde.
Vores mål er at give nyankomne forældre en chance for at gennemskue de skrevne oguskrevne regler, der gælder i deres barns skole. For at kunne deltage aktivt i det nordiske fællesskab, skal man forstå hvorledes fællesskabet fungerer, og hvilket ansvar der påhviler en, også i forhold til ens barns skoletid. Faktum er, at en far eller mors forestilling om sit barns skoleforløb ofte er præget af hans/hendes egen skoletid, og det kan derfor være svært, specielt hvis man kommer fra et autoritært regime, at forstå den nordiske skolekultur.
På Færøerne er der de seneste år sket en stor vækst af ný-føroyingar. Skolen som deltager i projektet har 280 elever fra 25 forskellige lande. Et lignende billede tegner sig flere steder i Island.
“Døren er åben” bliver et informationsvindue / oplysningssite, der kobles til skolens hjemmeside, samt et tæt samarbejde med skolernes lokalsamfund.
Der inviteres til workshops og dialogmøder med det overordnede formål at sikre, at alle børn har lige muligheder for uddannelse og et positivt skoleliv.
Tjek gerne på www.skolenforalle.dk