Nivon Vitaal Reizen - actieve 50 plussers individueel en samen op pad

Voor wie: Actieve 50-plussers. Wil je samen op vakantie en met anderen activiteiten ondernemen? Dan zijn onze reizen iets voor jou! 

Bij ons krijg je als deelnemer de kans om je reis samen met andere reisgenoten vorm te geven. 

Het betekent ook "doen waar je zin in hebt". De ene dag ga je met een groepje fietsen of wandelen, de volgende dag ga je met anderen op pad naar een museum of historische bezienswaardigheid. Of je blijft "thuis" een dagje luieren. Een dag alleen op stap gaan kan natuurlijk ook!


Daarnaast bieden we reizen aan met een dag- of weekprogramma, zoals zeilen, yoga en verschillende wandel- en fietsreizen.


Door wie: Wij zijn een werkgroep van vrijwilligers, en organiseren reizen zonder winstoogmerk. Ons doel is actieve en sociale 50-plussers bij elkaar te brengen door het aanbieden van actieve en sportieve vakanties met oog voor duurzaamheid. 


Opzet: Onze reizen variëren van een dag tot 2 weken, en vinden zo veel mogelijk plaats buiten het hoogseizoen. 

Bij een aantal reizen kunnen vervoer en eventueel excursies aangeboden worden. Bij andere reizen organiseren deelnemers zelf hun reis naar en vanaf een bestemming  (auto, trein, bus, e.d.). 


Bij aankomst op een bestemming word je door de reisbegeleider(s) ontvangen. Zij zijn je contactpersoon voor vragen, tips en indeling van kamers. Tevens onderhouden zij contact met de beheerder.

Onze reisbegeleiders zijn op onverwachte situaties voorbereid, toch kan het voorkomen dat ook zij worden verrast door onvoorziene omstandigheden. Zij doen er dan alles aan om de vakantie plezierig en volgens plan te laten verlopen. Wij vragen onze deelnemers begrip te hebben voor als zo’n situatie zich voordoet.


De eerste avond of morgen is er een kennismakingskring. Deze wordt meestal voortgezet met een groepswandeling in de omgeving. Daarna organiseren deelnemers - naast het vaste programma - zelf hun activiteiten. Elke dag is er een moment dat we bij elkaar komen om ervaringen en informatie uit wisselen en plannen met elkaar te delen.

Nivon Vitaal Reizen - informatie over kosten, inschrijven, annuleren en voorwaarden

Kosten: Aan Nivon betaal je een bedrag voor de accommodatie-, eventuele eet- en reiskosten voor vervoer dat Nivon regelt, en een financiële bijdrage om de organisatiekosten van de reizen te dekken. Denk hierbij aan de voorbereiding, publiciteit, begeleiding van de reis, training en evaluatie van reisbegeleiders. 

Betaling gebeurt voor aanvang van de reis! Na de bevestiging van je inschrijving verstuurt Nivon een voorschotnota van 15% van het totaalbedrag. Daarna volgt in principe 8 weken voor vertrek een restnota. 


Nivon leden en niet-leden kunnen mee op reis.


Schrijf je in met het inschrijfformulier op elke reispagina vóór de aldaar genoemde datum! Deelname gaat op volgorde van inschrijving en beschikbare plaatsen. Als je op tijd inschrijft, is de kans het grootst dat je daadwerkelijk een plek hebt. Als je het inschrijfformulier hebt ingevuld én het totale bedrag hebt gestort op onze rekening krijg je een bevestiging van je deelname.


Zie voor de volledige inhoud van onderstaande 2 items: Algemene Voorwaarden Reizen


Annulering (beknopt): Wij zijn genoodzaakt om  6-12 weken voor de aanvang van een reis, vanwege annuleringsvoorwaarden, te beslissen over de doorgang. Heb je al betaald, maar annuleert Nivon de reis, dan retourneert Nivon al je gestorte deelnemersgelden. 

Als je zelf minstens 6 weken voor aanvang van de reis per e-mail annuleert, retourneert Nivon je gestorte deelnemersgelden minus 15% van het totaalbedrag. Gebruik hiervoor bij voorkeur het contactformulier op elke reispagina, daar het administratie account - waar de facturen verzonden worden - slechts één keer in de 2 weken wordt nagekeken. 

Binnen 6 weken voor aanvang van de reis wordt geen geld meer teruggestort, en is het annuleringsbedrag gelijk aan het totaalbedrag. 


Verzekeringen (beknopt): Deelnemers zijn zelf verantwoordelijk voor hun reis, verblijf, en activiteiten. 

Nivon raadt je aan om een annuleringsverzekering af te sluiten. Bij veel verzekeraars kun je deze afsluiten tot 7 of 14 dagen na het boeken van de vakantie. Wacht er dus niet te lang mee!


Een reis- en zorgverzekering is voor iedere deelnemer verplicht!


Nivon privacyverklaring: Door een reis te boeken deel je informatie met ons. Daar gaan we natuurlijk zorgvuldig mee om. In onze privacyverklaring zie je precies welke gegevens we nodig hebben en waarvoor we die bewaren.