Natuur en Recht

Vakkundige educatie en advies soortenbescherming- en dierenwelzijnswetgeving

Ongeacht of je een dierentuin beheert, een museum voor natuureducatie runt, een fervent dierenliefhebber bent of een orchideeënkwekerij hebt, het is cruciaal om de wetgeving omtrent soortenbescherming en dierenwelzijn niet alleen te begrijpen maar ook na te leven. Bij Natuur en Recht zetten we ons in om je door de complexe wereld van soortenbeschermingsrecht en dierenwelzijnswetgeving te leiden.

Onze cursussen, workshops, en publicaties zijn zorgvuldig ontworpen om de complexe wet- en regelgeving toegankelijk en begrijpelijk te maken, ongeacht je ervaringsniveau. We bieden op maat gemaakte in-company trainingen en openbare cursussen aan, gericht op het verstrekken van heldere inzichten in deze ingewikkelde materie.

Daarnaast bieden wij een uitgebreide dienstverlening rondom het aanvragen van vergunningen en ontheffingen op het gebied van CITES, het bezit van ontheffingplichtige diersoorten, en dierentuinvergunningen. Onze expertise omvat ondersteuning bij het navigeren door de CITES-procedures, het in orde maken van dierentuinvergunningen, en advies over het bezit van ontheffingplichtige diersoorten. Met deze dienstverlening zorgen we ervoor dat je voldoet aan alle wettelijke vereisten.

Wij geloven sterk in de kracht van praktische toepassing. Daarom omvatten onze workshops en handleidingen niet alleen theoretische kennis, maar bieden ze ook praktische handvatten voor de toepassing in jouw specifieke situatie. Of het nu gaat om het aanvragen van CITES-vergunningen, het verkrijgen van de benodigde ontheffingen voor het bezit van specifieke diersoorten, of het opstellen van aanvragen of protocollen voor dierentuinen, onze praktijkgerichte benadering is erop gericht om je effectief voorwaarts te helpen.

Bij Natuur en Recht erkennen we dat elke situatie uniek is. Daarom stemmen we onze cursussen en diensten af op jouw individuele behoeften en vragen. Ons doel is om je te voorzien van de gereedschappen die nodig zijn om succesvol te navigeren binnen jouw specifieke context.