Hva skjer i Nanub?

05.12.2024 (kl. 12.00-13.30): Bibliotek og sosial bærekraft

Hvilke tiltak gjør bibliotekene for å styrke studenters velvære, samhold, mentale helse, leseferdigheter og annet? Hvilken rolle bør og kan bibliotekene ta? Hvordan knyttes sosial bærekraft til vår undervisning? Ta gjerne med gode eksempler fra eget bibliotek til diskusjon.

 
Slabberaset innledes med korte innlegg på 10-15 minutter hver om innovative grep og tiltak:

Zoomlenke: https://uib.zoom.us/j/69330809611?pwd=xa3XLIByQRill1uBDXRBWT1vzspwbe.1

Tidligere samlinger

24.09.2024 (kl. 12.00-13.30): Digitalt kaffeslabberas: Keenious i bibliotekundervisning?


KI-baserte søkeverktøy er kommet for å bli. Hvordan forholder vi oss til nye Ki-baserte søkeverktøy i vår undervisning? Hvilke styrker, svakheter, farer og fordeler ser vi ved å trekke slike inn i undervisning? Vi tar for oss ett av disse, Keenious, og diskuterer bruksområder, undervisning, fordeler, ulemper og mye mer. Vi varmer opp diskusjonen med to korte innlegg, samt en åpen runde hvor du som har erfaring med Keenious i undervisning oppfordres til å fortelle litt om det.


Program

23.04.24 (kl. 12-13.30): Digitalt kaffeslabberas: Fra plagiatpanikk til akademisk samtale - bibliotekets rolle

Bruk av kilder og andres stemmer i oppgaveskriving, og særlig plagiering, har fått fornyet aktualitet den siste tiden. Biblioteket er gjerne stedet hvor studenter kan få opplæring og hjelp til å utvikle slike ferdigheter, blant annet gjennom egne arrangement som fokuserer på skriving.

I dette kaffeslabberaset hører vi fra tre fra bibliotek som nylig har gjennomført arrangementer som støtter studentenes akademiske ferdigheter, f.eks. "skrivefestival" og "skriveuke". Hvordan ser arrangementet ut? Hva gjøres for å nå studenter? Hvordan balanserer man undervisning om det instrumentelle (regelverk, praktisk kildeføring) opp mot det reflekterende og kreative i slike undervisningsarrangementer?
Vi får tre korte innlegg (10 min hver) fra bibliotekene ved HVL (Bodil Moss), BI (Jeanette Auno) og NTNU (Andreas Fagervik), og så bruker vi resten av tida til å diskutere.

Join Zoom Meeting (recommended)


 

07.02.24 (kl. 12-13.30): Digitalt kaffeslabberas "Hvordan arbeider vi med erfaringsutveksling og opplæring lokalt?"

Utvikling av god undervisning fra bibliotekene krever kompetanse og kollegialitet. Hva kan være gode løsninger for å jobbe med og tilrettelegge for erfaringsutveksling kolleger imellom, og med kompetanseheving knyttet til undervisning? Hvilke utfordringer står vi overfor når vi ønsker å tilrettelegge for sånt? Hva skal til for å skape en god delingskultur og god kollegial støtte?

I dette slabberaset får vi tre helt korte (ca. 10 min. hver) innledende bidrag fra UiO (Eystein Gullbekk og Jessica Lönn-Stensrud), BI (Toril Sigstadstø) og VID (Solveig Garnes), og så bruker vi resten av tida til å diskutere. 

Se gjerne innom denne Padleten hvor du kan legge inn dine synspunkter eller spørsmål på forhånd, eller stemme opp noen andre sitt bidrag.

Bli med på Zoom:  https://uit.zoom.us/j/69072783278?pwd=dytjZ25LTHRTZlhjQ1A1TDZDWjFUQT09

06.12.23 (kl. 12-13.30): Digitalt kaffeslabberas "Studentaktiviserende undervisning"

Det er et mål for mange av oss å gjennomføre god, studentaktiviserende undervisning som en del av vår undervisningsgjerning. Samtidig opplever vi at det ikke er helt enkelt.  På dette slabberaset tar vi for oss noen av utfordringene vi opplever med undervisning for aktiv læring. Hva består disse utfordringene egentlig i? Hvordan kan vi møte disse utfordringene? 


Vi får en liten innledning ved førstebibliotekar Torstein Låg fra UB ved UiT. Resten av tiden bruker vi til erfaringsutveksling og diskusjon. Bli med på samtalen du også! Legg gjerne inn synspunkter eller spørsmål på forhånd, eller stem opp noen andre sitt bidrag, i denne Padleten


25.09.23 (kl. 12-13.30): Digitalt kaffeslabberas "KI og kildekritikk"

Ved UiB har en arbeidsgruppe utviklet en digital undervisningsmodul for nye studenter om tematikken "Vitenskap i kunstig intelligens" som del av innføringskurset "Digital kildekritikk". Vi gir et kort innblikk i modulen og prater løst og fast om å undervise om kildekritikk i møtet med KI baserte tekst- og bildegeneratorer.

Om du vil, så kan du ta en titt på kurset her DIGI101 - det er den siste modulen som vil være i fokus. Vi vil så i fellesskap diskutere temaer som hvordan man kan undervise om kildekritikk i møtet med KI-basert tekst og tekstgeneratorer.


Vi oppfordrer alle til å delta aktivt i diskusjonen, stille spørsmål og dele egne erfaringer og perspektiver. Legg gjerne inn spørsmål eller tema som dere ønsker å diskutere her i en Padlet før eller under slabberaset.

Lenke til møtet.

Første Nettverks-samling

Oppstart av nettverket med tema biblioteks-didaktikk og organisering av akademisk skriving.

Programutkast: nettverksmøte 11

Presentasjoner fra nettverkseminar 11. mai 2023

Velkommen ved E. Gullbekk.pdf
230511_Keynote_Ellen_Nierenberg.pdf
Torstein Låg nanub_innledning_230510 (1).pdf
Universitetsbiblioteket som partner for læring.pdf
Introduksjon sesjon 2 Akademisk skriving og Informasjonskompetanse.pdf
Skrivesenter_kollegial_praksis_Moss og Kavli_2023.pdf