Over mij

Wie ben ik?

Mijn naam is Jean-Marie Musirimu. Ik ben een Tuina therapeut & ABR therapeut en heb ruim 15 jaar ervaring met deze vormen van therapie.


Wat is Tuina therapie?

Dit is een Chinese medische massage therapie met de drukpunten. De behandelwijze is uit de Traditionele Chinese Geneeswijze. Denk aan de Chinese vijf elementen : Hout -Vuur-Aarde-Metaal-Water; Yin & Yang en Qi !

Bij Chinese massage (Tuina therapie) wordt druk uitgeoefend op de meridianen en specifieke punten, waardoor de Qi-stroom (lichaamseigen energie ) vrij en gelijkmatig door het lichaam kan stromen. Daardoor wordt je bloed circulatie en gevoelens beter !

Wat is ABR therapie?

ABR staat voor Advanced Biomechanical Rehabilitation .

Het is een relatief jonge manuele therapie, waarbij een ''geduldige'' lichte druk wordt uitgeoefend op het lichaam. Door die specifieke druktechniek worden niet alleen de oppervlakkige maar ook dieperliggende weefsels bereikt.

Het doel van ABR is deze interne ''dieper liggende'' weefsels structureel terug op het bouwen en aan te sterken. De behandelde persoon kan geleidelijk aan opnieuw bewegingen uitvoegen die zij/hij daarvoor niet meer kon. Bijkomend zullen de belangrijke lichaamsfuncties sterk verbeteren waardoor de levenskwaliteit verhoogt.


Wie kan baat hebben bij ABR?

Alle mensen -vaak kinderen, die wegens hersenenbeschadiging beperkt zijn in hun motoriek en/of lijden aan functionele stoornissen. Denk hierbij aan de gevolgen van hersenverlamming of hersenbeschadiging :problemen met bewegingen (o.a grove en fijne motoriek ), houding, ademhalingen zo meer.

Ook mensen met gedragsstoornissen en mentale problemen kunnen baat hebben bij ABR.


Bron: Het Centrum voor ABR van België (Hasselt)


Wat is Sportmassage?

Een sportmassage biedt een massage van dieper liggende weefsels die de bloed circulatie door het lichaam en terug naar ledematen stimuleert. Daarnaast concentreert deze massage zich naast de gewrichten; gewrichtenbanden, pezen en onevenwichtigheid van de spieren ook op de beweging, flexibiliteit en mobiliteit van de ledematen!