MUDBONE

RAW BLUES POWER

RAW BLUES POWER UIT DORDRECHT

Frontman en gitarist Frank de Visser en bassist Michel van Nes maken samen met toetsenist Erik Kraaijestein en drummer Ralph Bouman die o zo kenmerkende en heerlijke, rauwe bluesrock muziek, zoals alleen Mudbone dat kan!

Meer Mudbone live op ons YouTube kanaal

Onze albums

Never Gonna Die (2010)
Diverse Live (2015)
Chasing Demons (2014)


VOLG ONS ook OP

MUDBONE LIVE ZIEN

seuterrock - 6 juli

Bekend en berucht in 's-Gravendeel: Seuterrock! Wij spelen samen met nog vier bands op deze nu al legendarische avond. Kom je ook? Vijf euro, voor vijf bands!


  • Datum: 6 juli 2019
  • Tijd: vanaf 19.30uur
  • Waar: Partycentrum Concordia, 's-Gravendeel
  • Meer info & tickets op Seuterrock.nl

Je hebt ons misschien wel zien spelen bij:

  • Blues en pop/rock covers > Popcentrale (17 mei 2019)
  • Bevrijdingsrock > Cafe Arina's (5 mei 2019)
  • Merztival > Merz (2 maart 2019)
  • Cafe Arina's (23 februari 2019)
  • Vrijdagmiddagborrel > Albert Schweitzer ziekenhuis (30 november 2018)
  • 16 jaar Popcentrale > Popcentrale (10 november 2018)

Wij zijn Mudbone

Frank

Frankeejay is al bijna 35 jaar actief in de Dordtse popscene. Ooit begonnen met de punkrage leerde hij zichzelf in eerste instantie basgitaar spelen. Al snel begint hij met het schrijven van eigen werk, nadat hij ook wat gitaar leert spelen.
Later nam hij in de band “A Concrete Tree” de gitaar ter hand, dit combineerde beter met de leadzang, die hij inmiddels in de schoot kreeg geworpen, bij gebrek aan een goede zanger.
Gaandeweg veranderd ook zijn schrijfstijl en in de jaren negentig brengt ACT een mix van rock, wave en americana. Ook Gizmosonic is een mix van rock, americana en soms country getinte songs.Langzaam ontwikkelt zich steeds meer een stijl waarin de blues steeds meer doordringt.
FrankeeJay schrijft veel eigen werk, vaak ongebruikelijk in de blues, maar hij wil zijn eigen stijl ontwikkelen en het eenvoudige bluesschema meer ontwikkelen.
Teksten en nummers worden door FrankeeJay geschreven, en door de band bewerkt in een definitieve vorm.

Michel

Bekend uit de Dordse bands “Calling” en “If i Die I Die” waarmee hij ook de gelijknamende CD opnam en op eigen label uitbracht. Sinds 1990 speelt Mike met Frankeejay in de bands “A Concrete Tree” en “Gizmosonis”. Met als hoogtepunt “Mudbone”.
Mike is ook de hoofdengeneer van de Mudbone studio waar de nieuwe cd wordt opgenomen

Erik

Als toetsenist op zoek naar de rol om het nummer beter te maken zonder direct een hoofdrol op te willen eisen. Het totaal is altijd belangrijker dan het individu. Heeft ervaring in verschillende bands in verschillende muziekstijlen.
Hoewel vaak in bands buiten Dordrecht gespeeld toch opgegroeid in Dordrecht en ooit bij Frank op school gezeten.

Ralph

Zolang Ralph muziek luistert vindt hij vooral het ‘ritme’ in muziek interessant. Het genre maakt niet uit. Van hiphop, tot hardrock. Van Hazes tot blues. Sinds 2016 heeft Ralph de stap genomen om zelf dat ritme te maken vanachter het drumstel. Mudbone is Ralph’s eerste band.
“Super mooi dat ik bij Mudbone de kans krijg om mijn drum- en muziekskills te verbeteren en zo samen met de band die ‘raw bluespower’ verder te brengen. Mudbone 2.0 dus!”
Copyright Mudbone / info@mudbone.nl Volg ons ook op Facebook en YouTube