متا توضیحات یا Meta Description چیست

تگ توضیحات یا متا تگ دیسکریپشن چیست؟

متا توضیحات یک ویژگی HTML است که می تواند یک خلاصه کوتاه از یک صفحه وب سایت را ارائه کند. موتورهای جستجو٬ مانند گوگل٬ معمولا متا دیسکریپشن را در نتایج جستجو نمایش می دهند. طول متا توضیحات حدود 160 کاراکتر می باشد که می تواند تاثیر بسیار زیادی بروی نرخ کلیک داشته باشد.

مثال:

نمونه کد:

<meta name="description" content="سئو سایت و آموزش سئو سایت دو مرحله مهم از خدمات سئو سایت می باشد که در نیوسئو .علاوه بر بهبود سئو سایت به آن ها هم پرداخته می شود. سئو سايت فروشگاهی هم بسیار مهم است" />

طول meta description

هیچ محدودیتی در تعداد کاراکترها در توضیحات متا وجود ندارد، اما Google معمولاً بین 155 تا 160 کاراکتر را نمایش می‌دهد. به همین دلیل بهتر است طول این تگ ها را در این محدوده نگه دارید و همچنین برچسب هایی بنویسید که اطلاعات خوبی به کاربر بدهد.

همیشه در نظر داشته باشید که طول متا توضیحات بر اساس شرایط تغییر می کند ولی چیزی که اهمیت دارد ارائه ارزش و بالا بردن نرخ کلیک می باشد.

تاثیر متا توضیحات در سئو

متا تگ توضیحات بر خلاف تصور بسیاری از کارشناسان سئو، یکی از مهمترین بخش های تولید و سئو محتوا می باشد. همانطور که پیشتر به شما توضیح دادم، این تگ شامل خلاصه ای از کل صفحه بوده و گوگل انتظار دارد عبارات کلیدی مهمی که در این صفحه وجود دارد را در قالب یک جمله 160 کاراکتری ارائه کنید.

بهترین روش های سئو متا توضیحات

توضیحات متا مانند یک نسخه تبلیغاتی جذاب از محتوا عمل می کند. این تگ ها کاربران را از SERP (صفحه جستجو) به وب سایت شما می کشاند. در نتیجه، این بخش برای بازاریابی جستجوی شما بسیار مهم است. تولید توضیحات جذاب و خواندنی (جملات معنی دار)، استفاده از عبارات کلیدی مهم می تواند نرخ کلیک را برای یک صفحه افزایش دهد. برای بهینه سازی نرخ کلیک در صفحات نتایج موتورهای جستجو، باید توجه داشته باشیم که گوگل و سایر موتورهای جستجو هنگام تطبیق عبارات جستجو، کلمات کلیدی را در توضیحات به صورت پررنگ نمایش می دهند. تغییر بصری در توضیحات متا به ما می گوید که باید از کلمات کلیدی مهم در توضیحات متا استفاده کنید.

متا توضیحات نسخه جذاب و خلاصه کل محتوا می باشد. پس برای تبلیغ محتوای خود وقت بگذارید و متا توضیحات جذاب و کاملی بنویسید.

مرگ سئو سایت با متا توضیحات تکراری

همانطور که نباید از محتوای تکراری در همه محتوا استفاده کنید، توضیحات متا نیز از این قاعده مستثنی نیستند! شما باید یک متا توضیحات منحصر به فرد برای هر محتوا بنویسید. سعی کنید توضیحات متا را به صورت دستی بنویسید و از کلمات کلیدی مهم هر تعداد که می خواهید استفاده کنید. بخش مهمی از تحلیل سئو سایت، بررسی کیفیت توضیحات متا است که باید از هر منظری بررسی شود، حتی طول این متا تگ ها.

عدم استفاده از نشانه های نقل قول

هر زمانی که نشانه های نقل قول در HTML برای متا دیسکریپشن مورد استفاده قرار می گیرد٬ گوگل دیسکریپشن را در قسمت نشان نقل قول حذف می کند. برای این که این مشکل ایجاد نشود، بهترین کاری که شما می توانید انجام دهید، حذف کردن تمام کاراکترهای غیر الفبایی از متا دیسکریپشن ها می باشد. در صورتی که نشان های نقل قول در متا دیسکریپشن شما اهمیت زیادی دارد٬ می توانید از HTML Entities به جای نشان نقل قول استفاده کنید تا دیسکریپشن شما به صورت کامل نمایش داده شود.

گاهی می توان متا توضیحات ننوشت

بر اساس آنچه که تاکنون در مورد آن صحبت کردیم، منطقی است که تمام صفحات سایت باید توضیحات متا داشته باشند. ما نباید این را به موتورهای جستجو بسپاریم. اما گاهی اوقات وضعیت متفاوت است و می‌توانید از قوانین کلی زیر برای نوشتن توضیحات متا استفاده کنید.

شاید از خود بپرسید، چه زمانی این اتفاق خواهد افتاد؟ برای بررسی این موضوع به من بپیوندید.

اگر صفحه هدف شما دارای یک تا سه کلمه کلیدی با جستجوی بالا است، سعی کنید توضیحات متا خود را بنویسید تا کاربران بتوانند با صفحه شما ارتباط برقرار کنند. اما اگر صفحه شما یک کلمه کلیدی طولانی (بیش از سه کلمه) را هدف قرار می دهد، گاهی اوقات عاقلانه است که به موتور جستجو اجازه دهید توضیحات متا را برای شما ایجاد کند. دلیل این امر کاملاً ساده است. هنگامی که موتورهای جستجو اطلاعات مربوط به توضیحات متا را تولید می کنند، همیشه کلمات کلیدی و عباراتی را که کاربر جستجو کرده است نمایش می دهند.

یک اخطار برای حذف عمدی تگ متا توضیحات: شما باید در نظر داشته باشید که سایت های اشتراک گذاری شبکه اجتماعی٬ مانند فیسبوک٬ معمولا از متا توضیحات یک صفحه به عنوان توصیفی استفاده می کنند که در زمان اشتراک گذاری صفحه در سایت های آن ها نمایش داده می شود. بدون داشتن متا توضیحات، سایت های اشتراک گذاری فقط متن اولی که در صفحه پیدا می کنند را نمایش می دهند. بر اساس اولین متنی که در صفحه شما وجود دارد، این شرایط ممکن است تجربه کاربری خوبی را برای افرادی که از طریق اشتراک صفحه شما به سایت شما بر می خورند، ایجاد نکند.

حواستان باشد: موتورهای جستجو همیشه از meta description شما استفاده نمی کنند

در بعضی از موارد، موتورهای جستجو ممکن است جدا از چیزی که شما در HTML صفحه کرده اید٬ متا توضیحات دیگری را استفاده کنند. به صورت دقیق نمی توان پیش بینی کرد که در چه شرایطی این اتفاق می افتد. این اتفاق معمولا در شرایطی رخ می دهد که گوگل احساس می کند متا توضیحات موجود به صورت مناسب به عبارت جستجوی کاربر پاسخ نداده و در نتیجه یک چکیده از صفحه هدف را پیدا می کند که تطابق بهتری را عبارت جستجو داشته باشد.

ادامه...

توضیحات متا یک قطعه متن است که کارهای مناسبی در جها بهبود سئو سایت شما می تواند انجام دهد. تعداد کارکترهای توضیحات متا یا همان meta description حدودا باید 155 کلمه باشد. نکته مهمی در مورد نحوه نوشتن توضیحات متا صفحات سایت خود باید به آن توجه بالایی داشته باشید، این است که این قطعه متن، باید به بهترین شکل ممکن، خلاصه محتوای صفحه مورد نظر را به کاربر نشان بدهد.

توضیحات متا در تگ در HTML می باشد. موتورهای جستجو توضیحات متا را در صفحات نتایج جستجو خود به نمایش در می آورند؛ علی الخصوص زمانی که عبارت جستجو شده توسط کاربر در متن متا دیسکریپشن وجود داشته باشد. بنابراین بهینه سازی توضیحات متا یکی از فاکتورهای بسیار مهم و ضروری در زمینه سئو داخلی سایت شما است.

نقش توضیحات متا دقیقا چیست؟

Meta description یک تگ HTML می باشد که در کد HTML ظاهری مثل زیر دارد:

<meta name="description" content="A page's description, usually one or two sentences."/>

هدف کلی متا دیسکریپشن این است که افراد را ترغیب کند تا بر لینک صفحه سایت شما کلیک کنند. به زبانی دیگر، توضیحات متا یکی از عوامل اصلی هستند که نرخ کلیک را ایجاد می کنند و کلیک های کاربران موتورهای جستجو را به سایت شما اختصاص می دهند.

بر اساس گفته های موتورهای جستجو، توضیحات متا به طور مستقیم به عنوان یک عامل رتبه بندی در نظر گرفته نمی شود و تاثیری در رتبه سایت شما نخواهد داشت. گوگل نیز در الگوریتم رتبه بندی صفحات سایت خود، meta description را به عنوان یک فاکتور رنکینگ نمی شناسد.

اما نکته ای که باید به آن دقت داشته باشید، این است که شما با استفاده از توضیحات متا در سایت خود، می تواند به شکل غیر مستقیم بر روند سئو سایت خود تاثیر بگذارید. همانطور که گفته شد، توضیحات متا، نرخ کلیک سایت شما را افزایش می دهد. نرخ کلیک یکی از شاخصه های بسیار مهم در زمینه بهینه سازی سایت است که گوگل از آن برای رتبه بندی صفحات سایت های مختلف نهایت استفاده را می کند.

در نتیجه، شما می توانید با به کارگیری نکات و اصول نحوه نوشتن توضیحات متا، نرخ کلیک یا CTR را بهبود داده و بخ سبب آن، افزایش رتبه سایت خوبی داشته باشید. به هر حال هنگامی که کاربران بیشتری بر لینک سایت شما کلیک کنند، گوگل متوجه می شود که شما محتوایی ارزشمند را در صفحه خود قرار داده اید و به همین دلیل رنک مناسبی برای شما در نظر خواهد گرفت. در نتیجه، بهینه سازی meta description در وردپرس یا هر پلتفرم دیگری، دقیقا به اندازه بهینه سازی عنوان های شما اهمیت دارد.