Vi är Mölndal Big Band

Mölndal Big Band är ett storband med en blandad repertoar som inkluderar gamla pärlor ur Count Basies, Frank Sinatras och Nat “King” Coles repertoarer såväl som ett modernare sound från storbandskompositörer som Thad Jones, Bob Mintzer och Gordon Goodwin.

Vi spelar gärna upp till dans vid bröllop, fester eller som musikunderhållning. Bandet har drivit ett flertal konsertprojekt med gästartister som Erik Gullbransen och Magnus Lindgren, och vi har spelat i kyrkor med Duke Ellingtons Second Sacred Concert och Nils Lindbergs Requiem.

Bandet bildades för knappt 40 år sedan då ett gäng killar och tjejer som slutade ikommunala musikskolan ville fortsätta lira tillsammans. Efter några år under namnet B4 Big Band har vi återvänt till ursprunget och kallar oss Mölndal Big Band och repar på anrika Lorry, där vi också startade verksamheten. Kontakten med Kulturskolan finns kvar och vi har nu medlemmar både från när bandet startade och ungdomar som fortfarande går på Kulturskolan i Mölndal.


Du hittar oss på säkrast på Facebook:

https://www.facebook.com/molndalbigband

Tedans - Frölunda kulturhus

Söndagen den 2:a april, 2023, har vi åter fått förmånen att spela till dans på Frölunda kulturhus. Dörrarna öppnas 14:45 och vi börjar spela kl 15:00.

Varmt välkomna till en eftermiddag med härlig dansmusik!

Mölndal Big Band, "Thou swell", 20190516 live på Scandic Crown: