Juridische contracten en -documenten

Wat zijn juridische contracten en -documenten?

Wat is een juridisch document precies? Juridische documenten zijn formele en officiële papieren die geschreven zijn met een bepaald doel voor ogen, zoals het tot stand brengen of vastleggen van een overeenkomst. Deze contracten kunnen in verschillende categorieën onderverdeeld worden, zoals: arbeidsrecht, bedrijfsvorming, opstellen van contracten en andere. Vaak wordt er gebruik gemaakt van modelcontracten en -documenten. Maar waarom is het handig om modelcontracten en -documenten te gebruiken?

Waarom moet je een modelcontract gebruiken?

Tijd is van essentieel belang in zaken, en het gebruik van een modelcontract bespaart je tijd. Er zijn veel redenen waarom je een modelcontract zou moeten gebruiken om je bedrijfsvoering te stroomlijnen. Hier zijn er enkele:


  • Het bespaart tijd doordat je contracten niet elke keer helemaal opnieuw hoeft op te stellen.

  • Je weet wat er verwacht wordt en kunt je concentreren op andere aspecten zoals creativiteit of onderhandelingen als dat nodig is.

  • Het maakt het ook gemakkelijker voor de klanten, want ze zullen niet overweldigd worden door de details die bij het opstellen van een aangepaste overeenkomst komen kijken;

Op deze manier is de kans groter dat ze er meteen een zullen tekenen zonder al te veel te onderhandelen, omdat alles duidelijk en beknopt voor hen uitgeschreven is.

Wat zijn de voordelen van modelcontracten en -documenten?

Heb je een modelcontract voor je bedrijf? Zo niet, dan is het tijd om er een te krijgen. De voordelen van een modelcontract zijn talrijk en kunnen je bedrijf behoeden voor mogelijke juridische problemen op de lange duur.

Behalve dat je in de toekomst mogelijke juridische problemen kunt voorkomen, zijn er nog veel meer redenen waarom bedrijven een modelcontract zouden moeten hebben. Twee voorbeelden hiervan zijn:

  • Het geeft duidelijke richtlijnen over wat van alle betrokken partijen verwacht wordt, zodat beide partijen er zeker van kunnen zijn dat ze geven en krijgen wat overeengekomen is;

  • Het schept consistentie binnen de organisatie door verwarring te minimaliseren bij het nemen van beslissingen over hoe gelijksoortige taken moeten worden aangepakt.