MED-ZERO

Over ons

MED-ZERO is een collectief van commissies die zich inzetten voor duurzaam zorgonderwijs. Wij vinden dat elke zorgprofessional kennis moet hebben van planetary health om met nieuwe en veranderende patiëntproblemen om te gaan, verduurzaming van de zorg te realiseren en een bijdrage aan het maatschappelijke debat te kunnen leveren.

Cursus Planetary Health en Duurzaamheid in de Gezondheidszorg

De klimaat- en biodiversiteitscrisis zijn de grootste bedreiging voor onze gezondheid deze eeuw! Op veler verzoek organiseert MED-ZERO een cursus om studenten hier meer over te leren dan ze in hun opleiding horen. Doe mee aan de online allereerste Nederlandse cursus Planetary Health en Duurzaamheid in de Zorg voor alle zorg en (para/bio)medische studenten!


Schrijf je in voor de gratis online cursus via deze LINK! In 8 dinsdagavonden hoor je van experts en ga je samen met andere studenten uit alle uithoeken van de zorg in gesprek en aan de slag om meer te leren over de relatie tussen leefomgeving en gezondheid en vooral hoe jij zelf in actie kan komen, nu en in je werk later!


Wat? Cursus Planetary Health en Duurzaamheid in de Zorg

Wie? Studenten die later in de zorg gaan werken

Wanneer? 12 april, 19 april, 26 april, 3 mei, 10 mei, 17 mei, 24 mei, 31 mei van 19.30-21.30 uur

Waar? Online

Aanmelden? Via deze LINK


Visie en missie

MED-ZERO - Missie en Visie (NL).pdf

Aangesloten commissies


Ook aansluiten? Mail naar Med.Education.Zero@gmail.com.

Spreekverzoeken

Aangezien MED-ZERO volledig op de krachten en inzet van vrijwilligers draait hebben wij niet de mogelijkheid om workshops, cursussen of lezingen voor uw evenement te verzorgen. Wel onderhouden wij een uitgebreid netwerk van experts op het gebied van Planetary Health, duurzaamheid en duurzaam onderwijs die hier (tegen vergoeding) over kunnen spreken. Graag brengen we u met hen in contact. Mail hiervoor naar Med.Education.Zero@gmail.com met uw behoeften en verwachtingen, dan proberen we u zo goed mogelijk door te verwijzen!

MED-ZERO is aangesloten bij de Groene Zorg Alliantie. Deze Alliantie bestaat uit meer dan 20 commissies van (toekomstig) zorgprofessionals die werken aan verduurzaming van de gezondheidszorg. Voor meer informatie over de Alliantie en aangesloten commissies, klik op de groene knop hier boven!