Tule mukaan

Kiertotalouden materiaalikirjasto auttaa kestävässä tuotekehityksessä – tule mukaan sen luomiseen!

Etsimme keväälle 2019 materiaalikirjaston pilottikäyttäjiä ja konseptin testaajia. Kokeilun aikana kirjastoon luodaan tietoa mukaan lähtevän yritysten tarpeisiin ja yrityksen valitsemasta materiaalivirrasta. Mukaan lähtevä yritys saa myös räätälöityä tukea sekä sparrausta materiaalivirtojen hyödyntämiseen sekä kiertotalouden mallien liittämiseen osaksi tuotekehitystä. Kokeilun tavoitteena on luoda uusia tuotteita, kehittää vanhoja ja testata materiaalikirjaston toimintamalleja. Tällä hetkellä olemme etsimässä mm. muovin virroista kiinnostunutta toimijaa, joten kannattaa olla yhteydessä!

Lounais-Suomen Jätehuolto Oy, Turun ammattikorkeakoulu sekä HUB Turku ry ovat aloittaneet yhteistyökokeilun osana 6Aika: Tulevaisuuden kiertotalouskeskukset -hanketta, jonka tavoitteena on luoda Turun alueen ensimmäinen kiertotalouden materiaalikirjasto.

Kirjasto tulee tarjoamaan käyttäjilleen mahdollisuuden päästä tutustumaan materiaaleihin fyysisessä kirjastossa sekä digitaalisella alustalla. Kirjaston materiaalit tulevat olemaan asukkaiden ja yritysten materiaalivirtoja, jotka päätyisivät jätteeksi. Digitaalisen kirjaston tavoitteena on tarjota tietoa ja mahdollistaa myös materiaalien tilaukset.