Dersler
Kalkülüs I (Analiz I/Genel Matematik): Limit, türev, doğrusal yaklaşım, fonksiyon çizimi, optimizasyon ve belirsiz limit formları problemleri, Analiz'in Temel Teoremi.
Kalkülüs II (Analiz II/Vektör Kalkülüs): İntegral, hacim ve yay uzunluğu hesabı, diziler, seriler, yakınsaklık testleri, kuvvet serileri ve Taylor serileri, vektörler, iç çarpım, çapraz çarpım.
Doğrusal Cebir (Lineer Cebir): Vektör uzayları, baz ve boyut, izomorfizmler, iç çarpım uzayları, doğrusal dönüşümler uzayı, özdeğerler ve özvektörler.
Diferansiyel Denklemler: 1. mertebeden diferansiyel denklemler, 2. mertebeden lineer diferansiyel denklemler, seri çözümleri, Laplace dönüşümleri, lineer diferansiyel denklem sistemleri.
İstatistik: İstatistiksel karar teorisinin ilkeleri, nokta tahmini teorisi, hipotez testleri, güven aralıkları, çok değişkenli normal dağılım.
Olasılık: Olasılık uzayları, kombinatoryal problemler, ayrık ve sürekli dağılımlar, bağımsızlık ve bağımlılık, moment üreten fonksiyonlar, ortak dağıtımlar, beklenti ve varyans, rastgele değişkenlerin toplamları, Merkezi Limit Teoremi, Büyük Sayılar Kanunu.
Sayılar Teorisi: Bölünebilme, asal sayılar, denklikler, Çin Kalan Teoremi, kuadratik cisimler, sonlu cisimler üzerinde tanımlı denklemler, zeta fonksiyonu.
Ayrık Matematik: Sayma, önermeler, çıkarsama kuralları, kümeler, ispat yöntemleri, bağıntılar, fonksiyonlar, çizgeler, ağaçlar, cebirsel yapılar, kısmı sıralı kümeler.
Soyut Matematik (Cebir I): Sayma gruplar, simetrik gruplar, alt grup ve bölüm grubu, homomorfizmalar, direk ve yarıdirek çarpımlar, izomorfizma teoremleri.
Reel Analiz: Ölçü, ölçülebilir küme, ölçülebilir fonksiyonların temel özellikleri, ölçülebilir fonksiyonların ölçülebilir kümeler üzerindeki integrasyonu ve integral kavramları veya metrik, metrik uzaylar, süreklilik, Arzela-Ascoli teorem.