Det mesta av det bästa är på hemsidan HurDetFunkar som kontinuerligt uppdateras men jag börjar sakta bygga upp nya kurs 1 i matematik här. Se menyerna ovan för att få del av innehållet i kursen. Det finns en hel del här som jag hoppas att du ska ha nytta av och materialet kommer också succesivt förbättras och kompletteras under höstterminen 2022. 

Med vänlig hälsning/ Anna Malmberg, din digitala Zorro  ← Z →

Bra länkar

Hjälp till uppgifter i din lärobok

Bra länkar för att få hjälp med uppgifter i boken matematik 5000

Nicks videoklipp. Till de flesta av kurserna nedan har Nick lösningar till samtliga uppgifter för Matematik 5000 i kurserna; Ma 1a gul, Ma 1a röd, Ma1b, Ma 2a, Ma 2b,  Ma 2bc VUX, Ma 2c, Ma 3b, Ma 3bc VUX

FREDRIKS FILMER. Fredrik har massor med bra lösningar till uppgifter i en mängd av kurser. Om du har kurslitteraturen 5000 bc VUX, så är kurslitteraturen identisk med 2b, 2c är extra kapitel i den boken. Matematik 1a gul, Matematik 1a röd, Matematik 1b grön, Matematik 1c, Matematik 2a röd, Matematik 2b, Matematik 2c, Matematik 3b, Matematik 3c, Matematik 4, Matematik 5, 5000+ finns också för 1c, 2c, 3c, 4 och 5. Fredrik har också lösningar till fysik;  Fysik 1. Ergo 1,  Heureka 1, Fysik 2. Heureka 2. Fredrik har också lösningar i kemi: Gymnasiekemi 1 Ergo, Gymnasiekemi 2 Ergo.Missa för allt i världen inte hans filmade genomgångar på frisläppta gamla nationella prov. Jag anar att du som hittat hit också kan vara intresserad av högskoleprov, även här kommer Fredrik till vår räddning.

Fredrik har också lösningar genomgångar på miniräknare, Texas och CASIO

Olleh:s webbsupport i matematik och fysik är också helt fantastisk. I matematik är det skriftliga lösningar till 5000; 1b och 1c, 2b och 2c, 3b och 3c, 4 och 5. Och i fysik är det lösningar till Heureka 1 och 2 

Alla ovanstående länkar är gratis och det är mängden resurser som är största argumentet för 5000 serien. Matematik 5000, Origo, Exonent och Matematik M är olika kurslitteratur på gymnasiet som är olika lätt att hitta lösningar till. Googla även själv på din kursboks namn och uppgiftnummer.. Har du matematik 5000 så går det att ladda hem en app till telefonen som heter matematik 5000, köp rätt bok i appen för 50 kr så finns både ledtrådar och fullständiga lösningar där. Eddler är en sida som verkar bra men kostar 89 kr/mån per kurs i matematik från högstadiet till matematik 5 samt fysik 1. Framförallt så har Eddler den mest utskriftsvänliga sidan av gamla nationella prov, Även om kurserna kostar så finns mycket på sidan som är gratis och som är bra.

Bra genomgångar på olika moment i din kurs

Bra gratisprogram 

Obs! Dessa räkneprogram använder punkt istället för kommatecken. Om du däremot ska lösa ett ekvationssystem så ska ekvationerna separeras med ett kommatecken i WolframAlpha.

Frågelådor eller hjälp på plats

Mattecentrum är de som har byggt upp matteboken och formelsamlingen. I deras regi anordnas även räknestugor runt om i Sverige. Kanske har även din stad en räknestuga? 

Det finns massor av digitala frågelådor och facebookgrupper men de jag gillar bäst är Pluggakuten samt, Fråga lund.

Matte på olika språk

Webbmatte har grundmatematik på flera olika språk http://www.webbmatte.se/

Från skolverket Matematiska begrepp på olika språk

Grundvux https://www.grundvux.se/matematik.html

Länksamlingar

Vill du ha ett helt skafferi av länkar ska du gå till http://www.lankskafferiet.org/ 

Smal, Mattelärarnas länksida https://www.smal-matte.com/?page_id=12 

Kevenis samling http://svemat.kevius.com/

Pluggakutens länksamling https://gamla.pluggakuten.se/lankar 

Övrigt

En bra sida att öva matematik https://www.matteva.fi/