Marino van Liempt

schrijver

bikboomben_marinovanliempt.mp3

Luister hier naar bik boom ben. Op een iPhone moet je op het zwarte vlak met de pijl klikken, dan op 'download' en dan op 'bekijken'. Als dat ook niet werkt, klik op DEZE LINK. Soms lukt het dan nóg niet ... op een computer i.p.v. telefoon gaat het eigenlijk altijd goed.

Ik (’s-Hertogenbosch, 1970) schrijf al jarenlang liedjes, toneelstukken en gedichten. Van mijn werk werd tot nu toe veel te weinig gelezen. Als docent Nederlands ben ik het met mijn leerlingen eens: Nederlandse literatuur is vaak saai en voorspelbaar. Dat is mijn werk nooit. In augustus 2020 verscheen mijn eerste roman Sultans. De grote uitgevers wilden hun handen er niet aan branden (het wijkt af van de norm wat vorm en vertelling betreft) en de bibliotheken konden het ook niet plaatsen. Dat bevestigt mijn idee dat de Nederlandse literatuur dichtroest in vaste ideeën over hoe een boek zou moeten zijn. Tijd voor wat anders! Wil jij ook deel uitmaken van de revolutie? Bestel het boek en lees! (Binnenkort ook als luisterboek). In juli van 2021 verscheen mijn eerste kinderboek bik boom ben.

Sportgedichten verschenen

In deze bundel vind je 211 sonnetten. Elk aan het vorige geschakelde sonnet gaat over een andere bekende Nederlandse sporter. Bas Jongenelen en ik nodigden zo'n 40 dichters uit een bijdrage te leveren. Het resultaat is een prachtig boek met drama's en knipogen.

Bij elke boekhandel te koop voor €.21,10. ISBN: 9789464480627

Voorproefje van mijn hand uit hoofdstuk 2: "Op de fiets"

Gerrie Knetemann

Pas in de verste verte ligt het eind

dat zo vaak veel te tijdig wordt bereikt,

want plots een steek, besef, de Kneet bezwijkt

net als hij met zijn vrienden lekker treint

In één seconde komt alles voorbij:

Parijs, de gele truien, valpartijen,

het wereldkampioenschap, de kasseien,

de stratenmaker was een echte kei

Zijn vindingrijke tong zat altijd los,

hij lulde als een prof en schreef met zijn

‘de dood of gladiolen’ poëzie

Viel in het harnas van zijn stalen ros,

heel even is er een moment van pijn,

maar dan maakt lijden plaats voor harmonieKinderboek bik boom ben verschenen

"Op het eiland Mispeltee staat de oude Bik Boom Ben. Op het eind van zijn leven leert hij de eilandbewoners om te gaan met verlies en tegenslag. Dit prachtig geïllustreerde verhaal over hoop en liefde willen kinderen steeds weer lezen."


Klik hier voor meer informatie.


midden in de grootste zee

ligt het eiland mispeltee


als je daar eens heen zou gaan

zou je er een berg zien staan


op die berg daar loopt een pad

helemaal naar mispelstad


Debuutroman Sultans verschenen

“Tegelijk met het hijgend uitademen spoot een krachtige straal brandende modder uit Stems reet om direct spectaculair uiteen te spatten tegen de douchewand. Deze schijtfontein hield vijf tellen aan en toen was Stem leeg. Hij zakte in elkaar. Het voelde alsof hij twee marathons achter elkaar had gerend. Over gloeiende kolen. Met tegenwind. Maar dan erger. Veel, veel erger.”

Speciaal voor een bruiloft hebben vier vrienden hun oude bandje weer tot leven gewekt. Maak kennis met de gasten: slettebakken, zakkenrollers, hondenhaters, overspelige bejaarden, zwakbegaafde boksers en een wespenkoningin. Ruw, anekdotisch proza vol pikzwarte humor en hartverscheurende vertedering over verval, onverwachte helden en rock-’n-roll, geschreven in een unieke stijl met mespuntjes Brusselmans, Giphart en Homerus. Ook geschikt voor mensen die niet van lezen houden.

Voor €15,00 verkrijgbaar bij boekhandel Heinen in Den Bosch of door hem bij mij te bestellen.

Cover Sultans, getekend door Patrick Hendriks, ontwerp Leo Hamers

De eerste recensies van Sultans