Din målerifirma i storstockholm

Bra tips när du målar om ditt hus

Att måla ditt hus kan vara en skrämmande uppgift oavsett om du målar inredningen eller utsidan. Lyckligtvis finns det ett antal tips och tricks som du kan använda som hjälper dig att komma igenom det här. Måla ditt hem behöver inte vara en utmaning och att veta dessa tips hjälper dig med detta.


Blanda flera burkar av färg i en stor hink när du målar

Det finns inget värre än inkonsekvent färg när du målar ditt hem. Inkonsekvent färg orsakas generellt av att man måste använda olika burkar av färg för att slutföra ett enkelrum eller en del av utsidan av ditt hem. För att lösa problemet bör du blanda ett antal färgburkar i en stor hink. Du kan också ta hjälp av en rekommenderad målerifirma.


När du gör det ser du till att all färg du använder för ett rum eller en del kommer att vara densamma. Naturligtvis måste du beräkna mängden färg du behöver för sektionen eller rummet innan du börjar. Om du är osäker på hur mycket färg du behöver, är det alltid bättre att få mer istället för mindre. Du kan alltid hälla kvarvarande färg tillbaka i burkarna.


Använd borste och en rulle när du målar

Det finns många som tror att de borde använda antingen en pensel eller en rulle. Sanningen är att du ska använda båda eftersom de erbjuder olika fördelar för din målning. Borstar är perfekta för de snäva hörnen och de smala ytorna som du behöver måla medan rullarna täcker mer område och är idealiska för stora ytor.


Om du målar utsidan av ditt hem borde du använda en pensel för de mindre områdena och sedan en liten rulle för de större områdena. Om du målar inredningen i ditt hem borde du använda borsten för väggens kanter nära taket och golvet. Rullen kan användas för huvuddelen av väggen, med undantag av hörnen som borde göras med borsten.


Måla trimmen först

Om du kommer att måla om trimmen och väggarna måste du först göra det här. Professionell följer en order när det gäller att måla ett hus, särskilt när man målar inredningen. De kommer alltid att måla trimmen först, taket andra och sedan väggarna. Detta beror på det faktum att det är snabbare och lättare att lossa trimmen än väggarna.


När du målar trimmen först behöver du inte oroa dig för att vara snyggt. Du behöver bara koncentrera sig på att få en jämn yta som kan vara svårare än du kan tänka dig. Den trimmfärg som hamnar på väggarna kommer att täckas när du målar dem senare.


Det finns många tips och tricks som du kan använda för att du ska måla ditt hus korrekt och effektivt. Att använda rätt verktyg är viktigt och du bör blanda all färg i en hink för att säkerställa en konsekvent färg. Måla trimmen först är också en bra idé eftersom du inte behöver oroa dig för snygghet och bara den släta finishen.


Dom viktigaste sakerna att tänka på när du målar inomhus
bästa målerifirman