Om Lodin Lepp


Vi er Lodin Lepp, et Oslobasert soulband som holder arven fra Memphis i live, og spiller groovy, dansbare låter som dekker hele spekteret fra gamle Stax-stjerner som Sam & Dave og Otis Redding via blant annet James Brown, Stevie Wonder, Van Morrison, Kool & the Gang, David Bowie, Prince og helt frem til Bruno Mars.

Lodin Lepp har holdt det gående i hele 20 år, og har i 2019 rekorden for antall opptredener på konsertscenen Gamla i Oslo.

I feel good, let’s dance!

Med en fast besetning på 10 mann er vi rigget for funky, cold sweat og høy partystemning – Lodin Lepp og bandets to vokalister leverer svett, dansbar og hot rock, soul og funk, hvor både elpiano og hammondorgel i kombinasjon med funky basslinjer, groovy beats og gitarriff utgjør noen av hovedingrediensene. En hardtblåsende horn section på 3 mann gir ekstra trøkk, og et lite dryss av munnspill utgjør den siste ingrediensen Lodin Lepps velprøvde festoppskrift.

Vår oppskrift kan kanskje aller best beskrives gjennom teksten til soulklassikeren Memphis Soul Stew (King Curtis).

Today's special is Memphis Soul Stew / We sell so much of this, people wonder what we put in it / We gonna tell you right now / Give me about a half a teacup of bass / Now I need a pound of fatback drums / Now give me four tablespoons of boiling Memphis guitars / This goin' taste alright / Now just a little pinch of organ / Now give me a half a pint of horn / Place on the burner and bring to a boil / That's it, that's it, that's it right there. / Now beat, well.

Songwriters: "King" Curtis Ousley

Memphis Soul Stew lyrics © Warner/Chappell Music, Inc.

VOCALS

Våre to vokalister har begge vært med i bandet fra starten i 1999 og dekker sammen og hver for seg et bredt spekter av dansbare låter med groove og trøkk - her pumpes gamle Stax-klassikere fra Sam & Dave, Otis Redding, Wilson Pickett ut på rekke og rad, like enkelt som funky stønn fra James Brown. Vokalistene våre dekker en drøss med heftige låter fra bl.a. Stevie Wonder, Kool & the Gang, Bruno Mars, David Bowie, Peter Gabriel, og Ike & Tina Turner. I tillegg til Niels Morten og Ola, bidrar Stephen Shepard på trommer som både lead- og backgroundvokalist på flere av låtene våre.

Niels morten

Vokal

Niels Morten "Crooner" Foss. Founding member, stor og dyp røst som passer perfekt til bandets klassiske Stax-baserte soulrepertoar og det meste annet, ofte i tospann med Ola. Niels Morten er et vandrende leksikon som underholder band såvel som publikum med underfundige fakta og ymse betraktninger mellom låtene våre før du røskes tilbake i den gode soultåka hvor det er like vanskelig å stå stille som å forbli stram i maska.

ola

Vokal & trompet

Founding member Ola Ødegård er showmann stor S og en energibunt av en vokalist i beste Sam & Dave-tradisjon, ofte i tospann med Niels Morten. Ola synger lead på mange av bandets låter av litt nyere dato. Trakterer også bass og trompet utover vokal. Ola har bakgrunn fra rockemiljøet i Oslo og har spilt i band som Lumbago og Det Gylne Triangel. Låta Maskindans er spilt inn på nytt av den kjente EDM-artisten Todd Terje med Olas vokal, og den er strømmet 1 million ganger på Spotify. Ola er også låtskriver for Lodin Lepp, har skrevet en av bandets signaturlåter "The Frame".

RHYTHM

En groovy rytmeseksjon er bærebjelken i ethvert band. Harald, Arild og Stephen leverer fundamentet resten av bandet trenger og vel så det, og knaller til med lekne, catchy soloer med jevne mellomrom. Det funker - i dobbelt forstand. Synkoperte gitarriff, slap bass, funky drum beats; hot rock & soul i et nøtteskall.

harald

Gitar

Founding member Harald "Slowhand" Sundt-Ohlsen er alltid på hugget, klar for downbeat med sitt imponerende batteri med deilige, analoge gitarlyder. Rock, soul & funk fra plekter via gitar, pedaler og en rørforsterker - rett ned i dansefoten din.

arild

Bass

Arild Schou er bassist i ordets rette forstand, og et bevis på at det ikke finnes motsetninger mellom hardtslående og leken bass. Her snakker vi stødige. Funky. Bunnsolide. Grooves. Arild holder sammen med Stephen et spillesugent band i tømmene og er en garantist for høy partystemning. Når han ikke spiller bass med oss er han universitetsprofessor. Han har vært med i Lodin Lepp siden 2002.

stephen

Trommer & vokal

Stephen Shepard fra San Diego, California er vår eminente trommis som leverer Funky Beats med Capital F og Capital B. Når han ikke spiller med Lodin Lepp eller andre band og prosjekter, driver han the art of drumming fremover på andre måter, som i denne artikkelen i prestisjefylte Modern Drummer. Stephen har vært profesjonell musiker i mer enn 30 år, og har turnert verden rundt med en rekke amerikanske band. Stephen har vært med i Lodin Lepp siden 2010.

KEYS

Uten tangenter, ingen soul. I Lodin Lepp er vi så heldige å ha en full lineup med både hammondorgel og elpiano. Tøffere enn dette blir det ikke. I tillegg gjør dette det mulig å frigjøre en tangentmann til bluesy munnspillsoloer - en mulighet Ole benytter seg ofte av, til glede for både publikum og bandet.

ole

Hammondorgel & munnspill

"Oberst" Ole Georg Moseng er founding member og initiativtaker til bandet i 1999. Lite er mer soulfylt enn lyden av et Hammondorgel. Når Ole drar i gang med lyden av en B3 med full Leslie, er det bare å gi seg hen. Det er crunchy, det er massivt, det er funky og det er tøft så det holder. I tillegg til orgel spiller Ole munnspill som om han aldri hadde gjort annet.

hans Philip

Elpiano

Hans Philip Einarsen viser den jazzy siden av hot rock & soul. Fender Rhodes à la Herbie Hancock? Check. Hohner Clavinet à la Stevie Wonder? Check. Honky Tonk? Check. Hans Philip holder fortet mens Ole trakterer munnspill, og drar den ene forrykende soloen etter den andre, som alle som en treffer deg rett i solar plexus. Hans Philip har vært med i Lodin Lepp siden 2006.

Horn Section - 'lodins lepper'

Lodin Lepp leker ikke horn band. Soul og funk forplikter, og hvor mange andre band leier inn blåsere, har Lodin Lepp sin egen blåserrekke. Alle drar soloer i ny og ne. Blåserne våre er hardtblåsende nattugler som gir alt, og siden de er rendyrkede soulmen og vanlige bandmedlemmer med dagjobber, har de ikke nye spillejobber i studio eller operaen dagen etter - så her spares det ikke på kruttet.

morten

Trombone

Morten Eriksen er vår bauta på trombone. Han dekker alt fra fløyelsmyke ballader til snert og maks trøkk på raskere låter. Morten er en purist som synes kvartventil er for pyser - som ekte soulmann trenger han kun jazztrombona si, et munnstykke og AKG-mikrofonen som tåler meget høyt lydtrykk. Lodinmedlem siden 2002.

hans jacob

Tenorsax

Den hese røsten av en jazzy tenorsax treffer rett der hvor gode hormoner skilles ut, og er en essensiell del av lydbildet for alle band med blåserrekke. Lodin Lepp er intet unntak; Hans Jacob er vår egen King Curtis, og leverer groovy saxsoloer og fills på løpende bånd. Founding member, og smalt til med et fantastisk comeback i 2019.

kjetil

Trompet

Kjetil Kristensen trakterer trompet og flygelhorn og spriter opp blåserrekka med sprut i toppen. Kjetil er yngre enn mange av låtene bandet spiller, men har både musikkhjerte og begge ben solid plantet i klassisk soul & funk fra 70-tallet. Har som gearhead mer utstyr enn Morten, men mindre enn Harald. Lodinmedlem siden 2017.

LODIN LEPP FANS

Til høyre finner du Facebook-gruppen vår, med ca. 350 lojale fans. Mange har fulgt oss nesten 20 år. Her deler vi info om åpne konserter, bilder, videoer og diverse annet Lodin-stoff.

Mer om Lodin Lepp

Kort historikk

Lodin Lepp er et Oslobasert coverband som hadde sin fødsel i 1999. Bandet har vokst fra originalbesetningen på 6 medlemmer og består i dag av 10 medlemmer. Bandet spiller mye eldre soul, men beveger seg også i grenseland mot klassisk rock. Southern soul, Memphis soul og Stax-soul utgjør dog kjernen i repertoaret.

Bandet spiller ofte i lukkede lag, på julebord og lignende. I tillegg har bandet som regel en årlig, åpen konsert for fansen på Gamla (i Møllergaten/Stortorgets Gjestgiveri), på Caféteatret i Hollendergata på Grønland eller annet egnet sted. Da har Lodin Lepp ofte delt scenen med et eller flere andre band med lignende demografiske personalia.

Hva er Lodin Lepp, eller rettere sagt - hvem var Lodin Lepp?

Lodin Lepp var en norsk lendmann (baron) som er særlig kjent for sin virksomhet som sendemann for kongen i siste halvdel av 1200-tallet. Tunis, Spania, Egypt, og Island var blant de stedene vi vet han besøkte i kongens tjeneste (og da det var dårlig med direktefly på den tiden var han nok innom noen andre kyststrøk på vei til disse destinasjonene også...).

For den spesielt interesserte, fulgte han i 1258 Håkon Håkonssons datter Kristín til Castilla, hvor hun giftet seg med Felipe, bror av kong Alfonso X av Castilla. I 1262 reiste han i kongens oppdrag med jaktfalker og andre gaver til kalif Muhammad I. al-Mustansir av Tunis. Han ble også sendt til Egypt. I 1281, da han var medlem av formynderregjeringen for Eirik Magnusson, fikk han den utakknemlige oppgaven å innføre norsk lov på Island.

Kilde: Wikipedia

Gamle bilder

Flere bilder og memorabilia på siden Bilder.

CD-cover

Lodin Lepp spilte inn CDen 'Overhead Tracks' i 2002.

back in the days

Et av de første bandbildene; Lodin Lepp sin originalbesetning.