LIN VERMEULEN

DE VERANDERING

Enkele jaren geleden overleed mijn man en kwam er meer ruimte vrij voor mezelf. Na schilderen met olieverf, heb ik het toen geleidelijk aan over een andere boeg gegooid. Sinds jonge leeftijd was ik gefascineerd door BEELDEN, vooral kunstenaars als KANDINSKY EN MIRO spraken mij aan. Toch ging ik aanvankelijk een andere richting uit en koos ik voor het figuratieve, maar om de een of andere reden kwam daar weinig vaart in. Ik moest vooral mijn schaamte overwinnen om ”all the way” te gaan en dit bleek gemakkelijker gezegd dan gedaan. Het komt er op neer dat je de ruimte en mogelijkheid moet hebben om jezelf te ontwikkelen en daar schortte het soms aan.

Op een dag startte ik met het maken van wandtapijten. Vooral abstract. Kleur was altijd mijn sterkste punt, zo besloot ik om mij enkel en alleen bezig te houden met kleurencombinaties. Door het gebruik van verschillende soorten stof (vb. anders in dikte of materiaal alsook diverse patroontjes) ontstond er een mooie combinatie. Voor het eerst kon ik ook experimenteren met allerlei soorten afmetingen, van klein naar groot, omdat het zeer makkelijk is om de werken op te bergen.

Voor de stoffen gebruik ik afgedragen kleding, stoffen van de Kringloopwinkel maar ook stoffen van familie en vrienden. Door de leeftijd van de Kringloop stoffen zie je de verschillende mode tendenzen door de jaren heen, zoals: the sixties, the seventies enz.., stoffen van vrienden zijn dan weer karakteristiek voor de persoon zelf. Hierdoor krijgen de wandkleden een extra dimensie.

Van deze stoffen maak ik een collage. Zo heb ik na enkele jaren een eigen manier van werken ontwikkeld, een eigen stijl als het ware. Ondertussen maak ik ook figuratieve wandkleden met combinaties van afbeeldingen van t-shirts, maar ook tekeningen van figuren die ik uit stof knip.

Carousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel image

TENTOONSTELLING

Textiel Plus Festival 2019, 14 - 16 november 2019, Brabanthallen, Den Bosch

Wil je meer info over mijn werk? Mail me: lin.vermeulen@telenet.be

© Lin Vermeulen